Osijek
CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Priča se zaokružuje otvaranjem stambene zajednice u Dunavskoj
Objavljeno 26. studenog, 2021.

”Legosi u centru – zaokružena priča!” naziv je projekta Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, nastalog u partnerstvu s Gradom Osijekom, a koji je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne u sklopu Europskog socijalnog fonda.

 

- Želmo širiti mrežu izvaninstitucionalnog oblika skrbi na području urbane aglomeracije Osijek i s pomoću ovoga projekta pružit ćemo potporu starijima od 18 godina, koji izlaze iz usluge poludnevnog smještaja te su prepušteni sami sebi. Uslugom organiziranog stanovanja pružit ćemo im potporu za daljnji život u toj instituciji, a u stambenoj zajednici u Dunavskoj, gdje će biti adaptiran prostor za tu uslugu. Za korisnike od 18. do 21. godine održavat će se razne radionice komunikacijskih, socijalizacijskih vještina te ih planiramo pripremiti za tržište rada i za daljnji život – rekla je Ana Veočić, stručna suradnica i socijalna radnica u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, dodavši da će stambena zajednica biti otvorena u svibnju sljedeće godine. Projektom vrijednim gotovo dva milijuna kuna rad će biti proširen većim brojem korisnika, odnosno s njih 20.

 

Da je izvaninstitucionalna skrb itekako potrebna, potvrdila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu u Regionalnom uredu Osijek Sanja Vladović, ali i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka Romano Kristić.

 

- Koliko je Gradu važna ovakva skrb o mladima, dokazuje i partnertvo u ovom projektu, gdje smo zajednički sudjelovali u prijavi – rekao je pročelnik Kristić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike