Tehno
TEST: SONY PULSE 3D – SLUŠALICE ZA PLAYSTATION 5

Izuzetno su udobne za nošenje, bogatih mogućnosti korištenja
Objavljeno 26. studenog, 2021.
U skladu s bojama na konzoli (crna i bijela), slušalice izgledaju – svemirski

PlayStation 5 relativno je nova konzola na tržištu, unatoč tome što je već godinu dana s nama. Zbog sveopćeg ludila s čipovima i nedostupnosti konzole, sigurno ćemo PlayStation 5 još neko vrijeme smatrati tek pristiglim, novim, a poslovično za PlayStation konzole uvijek će biti "vruća roba".



Iako već postoje dodaci proizvedeni od trećih proizvođača, svaki vlasnik konzole, odnosno svaki gamer zna da je u mnogočemu se najbolje držati službenih dodataka proizvedenih od strane samog proizvođača. Tako je i sa slušalicama. Iako postoje već brojne slušalice na tržištu, jedne su ipak najtraženije.

Komplementar izgled


Naravno, riječ je o službenim Sony Pulse 3D slušalicama koje je Sony predvidio kao dodatak svojoj najnovijoj konzoli. U skladu s bojama na konzoli (crna i bijela), slušalice prate isti kolorit, a izgledaju baš kao i konzola – svemirski. Međutim, osim crno-bijelih, dostupne su i kao potpuno crne. Upravo takve smo i mi dobili priliku isprobati. Izgled je opet svemirski i slušalice će zasigurno privlačiti znatiželjne poglede. Puno važnije od izgleda je ono kakav dojam Sony Pulse 3D slušalice ostavljaju. U rukama, ali i na glavi slušalice je izuzetno udobno nositi. Pomična opruga, odnosno traka za glavu, automatski će prilagoditi slušalice vašem obliku glave, tako da nema ručnog namještaja. Ovakvo rješenje Sony je očito preuzeo od profesionalnih studijskih slušalica, pa nam je drago vidjeti ga ovdje. Slušalice obuhvaćaju cijelo uho, a time, osim udobnog nošenja, nude i izvrsnu izolaciju od vanjske buke. Jastučići su debeli, mesnati i udobni, pa čak i nakon nekoliko sati nošenja slušalice neće zadavati probleme, čak i unatoč pozamašnoj masi od oko pola kilograma. Sve u svemu, Sony je odradio vraški dobar posao.

Za sve


Kontrole slušalica su jednostavne i nalaze se na lijevoj slušalici. Od kontrola ponuđeno nam je paljenje/gašenje, utišavanje mikrofona, glasnoća, glasnoća u igri, jačina zvuka u odnosu prema glasu. Od ulaza tu je 3,5-milimetarski te USB-C. Ono što oduševljava kod ovih slušalica je njihova široka primjena. Iako su nominalno namijenjene korištenju s PlayStation 5 konzolom, one će besprijekorno raditi i na PlayStation 4 konzoli. Uz to, bežično ih je moguće koristiti uz priloženi prijemnik i na Windows, odnosno macOS računalima. Zaista pohvalno. Ako nemate mogućnost bežične veze, tu je uvijek i dobra stara 3,5-milimetarska audioveza. Slušalice su opremljene i dvama mikrofonima s opcijom automatske eliminacije okolne buke. Osim jasnog govora, ovo jamči i čisto uživanje u audiosadržajima igre.

Imerzivni zvuk


Kakav je zvuk na Pulse 3D slušalicama? Jednom riječju – odličan. Teško je danas naći slušalice koje će zadovoljiti sve, no Sony je s Pulse 3D slušalicama napravio dobar posao. Sukladno svome nazivu, slušalice uz stereozvuk nude i onaj 3D kroz podršku za Virtual Surround 7.1 kanala (Tempest 3D AudioTech). Što očekivati? U igrama i sadržajima koji nude takvu podršku uživat ćete u zaista imerzivnom iskustvu koje će teško nadmašiti neke druge slušalice. Zvuk je odličan i u drugim prilikama, a jedina zamjerka nama osobno ide u nešto slabašnijim izvedbama dubokih bas-tonova. Nije da ih nema, no nisu toliko udarni. Uz autonomiju od čak 12 sati, bogate mogućnosti korištenja i kvalitetu zvuka, ali i privlačan izgled i opći dojam, Sony Pulse 3D dobivaju naše preporuke. Čak i ako još nemate PS5, dobro ih je imati.


Marin REŽIĆ
Slušalice uz stereozvuk nude i onaj 3D kroz podršku za Virtual Surround 7.1 kanala

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike