TvObzor
MONTREAL

Novi singl Mayalesa na kojem se pridružila Mary May
Objavljeno 26. studenog, 2021.

Mayales ponosno predstavlja novu vokalnu suradnju, još jedan spoj umjetnika odanih glazbi i perfekciji, združenih u pjesmu koja će ravnopravno stati uz bok uspješnicama koje je bend ostvario s Valerijom Nikolovskom, Yayom i Kristijanom Beluhanom. Ovaj put radi se o pjesmi Montreal, na kojoj im se pridružila umjetnica iznimnog glasa i karizme, Mary May.”Toliko me šarmirala karizma te divne žene da sam tek nakon završetka albuma shvatio kako mi je preokrenula tekst na početku pjesme. Trebalo je biti ‘Jučer sam zaspala u sebe…’. Mary je jaka i formirana umjetnica, osebujna i autentična, za nju više nema natrag…, a to je danas tako rijetko. Svaka minuta druženja, suradnje s njom ima svoju priču. Zbog toga ovu pjesmu volimo još i više”, o suradnji s Mary May ispričao je Petar Beluhan, a svoje dojmove podijelila je Mary.“Kada te pozove netko čiji album prvijenac smatraš najuzvišenijim ostvarenjem domaće pop-produkcije, koje prelazi granice žanra i dandanas stoji čisto i snažno na samo svom mjestu, onda ne dvojiš. Suradnja se dogodila prirodno, mogla sam biti ono što jesam, a opet slijedeći određenu sliku koju je Petar imao o samoj pjesmi, u koju sam se spremno uklopila. Još sam više dobila kroz međusobnu komunikaciju, jer smo oboje brusili iskrenost i otvorenost i mislim da smo u kratkom roku jedno drugom rekli stvari koje inače traže duže poznanstvo. “Montreal” je tu kao divna uspomena na naš prvi susret, a odnos je ono što ostaje i to me jako veseli.

 

 Pjesma “Montreal” ujedno je peti singl skinut s hvaljenog albuma Domovina, objavljenog u travnju 2021. Nastala je u trenutku kada je ukupna svjetska glazbena scena, sve više i domaća, zatečena i bespomoćno prolazi kroz nezapamćeno razdoblje nemogućnosti žive komunikacije sa svojom publikom i kada se tek naslućuju razmjeri istinske štete za sadašnjost i budućnost. Zbog toga se umjetnici koriste svim preostalim mogućnostima da stvaraju i dođu do svoje publike. Objavom novih djela pokušavaju uglazbiti trenutak, ali i nadu, kako sebi samima tako i svojoj publici.

I u slučaju Mayalesa pandemija je naglo prekinula gotovo sve koncertne aktivnosti benda planirane kao promocija novog albuma Domovina, koji je odmah nakon izlaska jednoglasno ocijenjen ne samo kao album godine nego i kao najambicioznije djelo u gotovo trideset godina postojanja benda. Neovisno o tome Mayales nastavlja objavljivati singlove s Domovine pa nakon pjesama “Dupli svijet”, “Još jedan krug”, “Divlje pastrve” i “Adio galioti” na red dolazi iznimno senzualna pjesma “Montreal”, prema mnogima nasljednica kultne pjesme “Simbol za sunce”. Tu nedvojbeno važnu kompoziciju u dugom nizu Mayalesovih potraga za savršenom pjesmom prati i video, za koji su zaslužni Petar Beluhan, Dinko Šimac, Dina Ekštajn i mlada umjetnica Luna Beluhan.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana