TvObzor
MONTREAL

Novi singl Mayalesa na kojem se pridružila Mary May
Objavljeno 26. studenog, 2021.

Mayales ponosno predstavlja novu vokalnu suradnju, još jedan spoj umjetnika odanih glazbi i perfekciji, združenih u pjesmu koja će ravnopravno stati uz bok uspješnicama koje je bend ostvario s Valerijom Nikolovskom, Yayom i Kristijanom Beluhanom. Ovaj put radi se o pjesmi Montreal, na kojoj im se pridružila umjetnica iznimnog glasa i karizme, Mary May.”Toliko me šarmirala karizma te divne žene da sam tek nakon završetka albuma shvatio kako mi je preokrenula tekst na početku pjesme. Trebalo je biti ‘Jučer sam zaspala u sebe…’. Mary je jaka i formirana umjetnica, osebujna i autentična, za nju više nema natrag…, a to je danas tako rijetko. Svaka minuta druženja, suradnje s njom ima svoju priču. Zbog toga ovu pjesmu volimo još i više”, o suradnji s Mary May ispričao je Petar Beluhan, a svoje dojmove podijelila je Mary.“Kada te pozove netko čiji album prvijenac smatraš najuzvišenijim ostvarenjem domaće pop-produkcije, koje prelazi granice žanra i dandanas stoji čisto i snažno na samo svom mjestu, onda ne dvojiš. Suradnja se dogodila prirodno, mogla sam biti ono što jesam, a opet slijedeći određenu sliku koju je Petar imao o samoj pjesmi, u koju sam se spremno uklopila. Još sam više dobila kroz međusobnu komunikaciju, jer smo oboje brusili iskrenost i otvorenost i mislim da smo u kratkom roku jedno drugom rekli stvari koje inače traže duže poznanstvo. “Montreal” je tu kao divna uspomena na naš prvi susret, a odnos je ono što ostaje i to me jako veseli.

 

 Pjesma “Montreal” ujedno je peti singl skinut s hvaljenog albuma Domovina, objavljenog u travnju 2021. Nastala je u trenutku kada je ukupna svjetska glazbena scena, sve više i domaća, zatečena i bespomoćno prolazi kroz nezapamćeno razdoblje nemogućnosti žive komunikacije sa svojom publikom i kada se tek naslućuju razmjeri istinske štete za sadašnjost i budućnost. Zbog toga se umjetnici koriste svim preostalim mogućnostima da stvaraju i dođu do svoje publike. Objavom novih djela pokušavaju uglazbiti trenutak, ali i nadu, kako sebi samima tako i svojoj publici.

I u slučaju Mayalesa pandemija je naglo prekinula gotovo sve koncertne aktivnosti benda planirane kao promocija novog albuma Domovina, koji je odmah nakon izlaska jednoglasno ocijenjen ne samo kao album godine nego i kao najambicioznije djelo u gotovo trideset godina postojanja benda. Neovisno o tome Mayales nastavlja objavljivati singlove s Domovine pa nakon pjesama “Dupli svijet”, “Još jedan krug”, “Divlje pastrve” i “Adio galioti” na red dolazi iznimno senzualna pjesma “Montreal”, prema mnogima nasljednica kultne pjesme “Simbol za sunce”. Tu nedvojbeno važnu kompoziciju u dugom nizu Mayalesovih potraga za savršenom pjesmom prati i video, za koji su zaslužni Petar Beluhan, Dinko Šimac, Dina Ekštajn i mlada umjetnica Luna Beluhan.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

”STANLEY TUCCI: U POTRAZI ZA ITALIJOM”

Tajne regionalnih talijanskih kuhinja

PRVU EPIZODU NE PROPUSTITE 24. RUJNA NA NOVOJ TV

Kreće jubilarna sezona “Supertalenta”

HBO ORIGINAL DOKUMENTARNI FILM “POLJSKE MOLITVE”

Mnoga lica desnog radikalizma

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OD 23. RUJNA NA HTV1

Druga sezona serije “Hotel Portofino” snimana u Hrvatskoj

2

PRVU EPIZODU NE PROPUSTITE 24. RUJNA NA NOVOJ TV

Kreće jubilarna sezona “Supertalenta”

3

PRVU EMISIJU POGLEDAJTE U NEDJELJU NA HTV1

Kreće 11. sezona ”Volim Hrvatsku”