Mozaik
NAJBOLJA BOŽIĆNA GLAZBA:

Jeste li čuli što se
dogodilo na narodnom?
Objavljeno 25. studenog, 2021.

Prvi put sviraju strane božićne pjesme! Na narodnom su okupili naše glazbene zvijezde koje su ekskluzivno za njihove slušatelje i gledatelje obradile najljepše strane božićne klasike.

 

Ove su godine blagdani uz narodni posebno čarobni. Prvi put u povijesti na radiju poznatom po najboljoj domaćoj glazbi sviraju i strane božićne pjesme. Dosad smo ih imali priliku čuti u izvedbi, primjerice, Franka Sinatre, Lady Gage, Britney Spears, Chrisa Reae, a sada ih samo na narodnom pjevaju Saša Lozar, Jacques, Franka, Albina, Marko Tolja….

 

'Sljedećih mjesec i pol na narodnom će svirati najbolja božićna glazba. Željeli smo našim slušateljima pružiti nešto posebno za nadolazeće blagdane, naročito s obzirom na okolnosti u kojima i ove godine dočekujemo Božić. Glazba ima moć svaki dan učiniti ljepšim', poručuje Katijan Knok, direktor radija koji je s ovim ciljem okupio brojne glazbenike.

 

Tako ‘Driving Home For Christmas’ sada slušamo u izvedbi Filipa Rudana.‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ proslavila je Judy Garland, obradili su je velikani poput Franka Sinatre, a sada je to učinila i naša Franka kojoj je glazba neizostavni dio blagdanske čarolije: ‘Meni božićno razdoblje zapravo kreće kad prvi put čujem 'All I Want For Christmas'.'

 

Taj legendarni hit koji je Mariah Carey snimila ’94. obradila je Lorena Bućan, a njihov kolega Roko Vušković pridonosi čarobnoj atmosferi pjesmom ‘Jingle Bells’. Albina se odlučila za Britney Spears i ‘My Only Wish’, a zajedno sa Stjepanom Lachom snimila je 'Feliz Navidad'. Božić bez pjesme nezamisliv je mladoj splitskoj pjevačici: ‘Svake godine se okupimo kod bake na selu, palimo badnjak, idemo na misu, imamo zajednički objed, a to ništa ne prolazi bez pjesme.’

 

Saša Lozar na narodnom pjeva ‘The Christmas Song’, a za hit ‘Do They Know It’s Christmas’ snage su udružili Vinko Ćemeraš, Matija Cvek, Filip Rudan i Saša Lozar. Jacques Houdek predstavio nam je svoju verziju pjesme ‘Santa Claus Is Coming To Town’.

 

Marko Tolja i Gina, kao i Lady Gaga, Michael Bublé i druge svjetske zvijezde prije njih, obradili su ‘Baby It’s Cold Outside’. Božićni klasici iz godine u godinu slušaju se u Markovom domu, a da bez glazbe nema života, pa tako ni božićne atmosfere, poručuje Gina.

 

 

 

Svi koji sudjeluju u ovoj božićnoj bajci na narodnom nastupit će i u posebnom blagdanskom izdanju Living Room Acoustica, 9. prosinca.

 

#narodni - soundtrack stvoren za najčarobniji dio godine.

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

Najčitanije iz rubrike