Osijek
DONACIJA OBITELJI OMRČEN IZ JOSIPOVCA

Stiglo najraskošnije božićno drvo
Objavljeno 24. studenog, 2021.
Djelatnici Unikoma u srijedu su ispred konkatedrale svetih Petra i Pavla postavili božićno drvo, koje je odmah izazvalo veliku pozornost prolaznika pa su ga stali fotografirati. I prije nego što su ga Unikomovi djelatnici dizalicom uspravili na postolje, dalo se naslutiti da je riječ o zimzelenom ljepotanu kakav dugo nije krasio osječki Trg Pape Ivana Pavla II. "Ovo je najljepši i najraskošniji bor dosada", oduševljeno je komentirala jedna prolaznica, čijoj se konstataciji i mi priklanjamo.



Bor impozantnih dimenzija donacija je obitelji Omrčen iz Josipovca. Visok je deset metara, širok sedam, a težak dvije tone, stoga su njegov transport iz Josipovca, gdje je rastao posljednjih 30 godina, i uspravljanje na postolje bili pravi izazov.



Ono što ostavlja bez daha njegova je raskošna krošnja te nevjerojatna simetričnost, ovaj je zeleni div, komentirali su neki, kao nacrtan i uistinu će biti prava atrakcija u adventskom razdoblju koje je pred nama. Očito je Grad Osijek svojim stanovnicima odlučio ove zime podariti pravu božićnu čaroliju, jer doznajemo da će božićna drvca krasiti još 18 lokacija u gradu. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana