Osijek
GLAZBENICI NA REGIONALNOM NATJECANJU

Osječani u Virovitici osvojili prve nagrade
Objavljeno 25. studenog, 2021.
U organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održava se 59. hrvatsko natjecanje učenika i studenata (glasovirska dua, glasovir za 6 i više ruku dua, tria, komorni sastavi 6 - 9 članova) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za odgoj i obrazovanje.



Na “Regionalnom natjecanju komorni sastavi” u Virovitici osječki glazbenici osvojili su zavidne nagrade. Regionalna županijska natjecanja, koja su, osim u Virovitici, održana i u Dubrovniku, Jastrebarskom i Rijeci, prethodnica su državnog natjecanja koje će uslijediti, na njih odlaze najbolji.



Među onima koje se mogu pohvaliti osvajanjem odličnih rezultata i koje nastavljaju s natjecanjem na državnoj razini su Osječanke Lucija Pejić i Iskra Kujundžić profesorice Ivane Glavočević iz Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, osvojile su prvu nagradu – “Glasovirska dua 4. kategorija”.



Također se s osvojenom prvom nagradom pohvaliti mogu Gabriel Šubarić, Adrian Šubarić i Tomislav Šubarić s nastavnicom Sunčanom Turk iz Glazbene škole Franje Kuhača Osijek – “Glasovir 6 i više ruku 1. kategorija”.



U konkurenciji “Tria - 2. kategorija” prvu su nagradu osvojili Gustav Kujundžić, Petra Spahija i Mihael Šišić s nastavnicom Josipom Erhard iz Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, a 1. nagradu u istoj kategoriji osvojili su također Alex Čapo, Jakov Drozdek i Ivano Schneider s nastavnikom Tomislavom Huhnom iz Glazbene škole Franje Kuhača Osijek.



Kao kvartet u 3. kategoriji Vanesa Iličić, Marija Bilić, Nikolina Medvedović i Borna Valentić – nastavnik Xhevdet Sahatxhija - s Akademije za umjetnost i kulturu Osijek dobitnici su 1. nagrade, a u konkurenciji “6 - 9 članova” Dominik Milošević, Luka Juriša, Martin Marijanović, Sebastian Kovačević, Renato Škarec i Martina Kuterovac s Akademije za umjetnost i kulturu Osijek su u 3. kategoriji s nastavnicom Mijom Elezović osvojili 1. nagradu.



Profesorica mentorica klavira Ivana Glavočević kaže da su rezultati učenika uslijedili nakon svakodnevne marljive pripreme, a s njome se slažu i ostali profesori učenika. Rezultati su se s ovog natjecanja vremenski odlično podudarili s datumom obilježavanja važne, stote, obljetnice GŠ F. Kuhača Osijek jer je glas o njima došao iz Virovitice nekoliko dana uoči proslave u Osijeku na kojoj su nastupali i nagrađeni učenici potvrđujući svoju ljubav prema glazbi.



Ravnateljica Sunčana Bašić je na proslavi kazala da je Škola rasadnik umjetnika i glazbenih pedagoga, a dogradonačelnica Jasenka Crnković da su glazbenici koji stasavaju u GŠ F. Kuhača najbolji ambasadori glazbene kulture Osijeka. Dožupan Josip Miletić čestitao je na uspjesima i Škole i njezinih polaznika. D.Pejić
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike