Osijek
PREDSTAVLJANJE OSIJEKA I OSJEČKE KULTURNE SCENE U GRADU PRIJATELJU - PEČUHU

Rad Nikole Fallera oduševio stanovnike Pečuha
Objavljeno 24. studenog, 2021.
Osječki akademski kipar Nikola Faller, čije su umjetničke instalacije od slame, kao i crteži na pješčanim sprudovima, livadama i travnjacima nadaleko poznati, u srijedu je u sklopu projekta PASSPORT Kulturnog centra Osijek grabljanjem lišća oslikao pečuški Trg 48-e. Riječ je o projektu kojim Kulturni centar predstavlja grad Osijek i osječku kulturu izvan granica Hrvatske, a ovom je prigodom ona predstavljena stanovnicima najstarijeg grada prijatelja Osijeka, mađarskog Pečuha, koje je Faller razveselio svojom prepoznatljivom land art instalacijom.

”Ovo je tek početak ovakvih i sličnih projekata s kulturnim ustanovama grada Pečuha. Zahvaljujemo gradu Pečuhu, pečuškom gradonačelniku Péterffy Attili, a ponajviše građanima Pečuha na sjajnom gostoprimstvu, pozitivnim reakcijama i brojnim “lajkovima” za Grad Osijek”, poručili su iz KC-a.

Inače, proces izrade Fallerovih impresivnih djela mogao se vidjeti i u epizodi Europe iz zraka, koja je emitrana u rujnu ove godine na National Geographicu. I.A.
Najčitanije iz rubrike