Regija
DAN OTVORENIH VRATA OBNOVLJENOG ŠOKAČKOG STANA

Promiču regionalni gastroturizam
Objavljeno 24. studenog, 2021.
VINKOVCI



Slavonski čobanac, kobasice i slanina pečene na rašljama, kruh s masti i crvenom paprikom, uz nezaobilaznu rakiju šljivovicu - sve je to bilo u gastronomskoj ponudi Šokačkog stana koju su za sve posjetitelje pripremili učenici Srednje strukovne škole Vinkovci.

U vrijeme Dana otvorenih vrata EU projekata Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA za građane je otvorila vrata novoobnovljenog Šokačkog stana.

- Ovo je projekt koji je sufinanciran iz prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020. ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura. Nositelj je projekta Sveučilište Educons iz Novog Sada, a partneri su Grad Vinkovci, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA i Turistička organizacija općine Irig - istaknula je Danijela Slipčević, direktorica VIA-e.

Cilj je promicati regionalni gastronomski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma razvojem zajedničke gastroponude, a sigurno je da Slavonija i Vinkovci u tom segmentu imaju što ponuditi. Ovaj projekt trebao bi biti potporna institucija turizmu grada i želja je da se na Šokačkom stanu obrazuju djeca Srednje strukovne škole kako bi se budući kuhari i konobari što kvalitetnije pripremili za tržište rada.

- Izabrali smo ovaj projekt jer je lijep primjer prekogranične suradnje, a nama je želja da radimo što više baš takvih projekata kako bi europsku ideju i način funkcioniranja kroz EU fondove širili što dalje - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik. M.K.
Najčitanije iz rubrike