Crna kronika
SUMNJE U PRANJE NOVCA

Opet uhićen osječki sudac Zvonko Vekić
Objavljeno 24. studenog, 2021.

Suspendirani sudac osječkog Županijskog suda Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni su jutros u Osijeku zbog sumnje u pranje novca.

Vekićeva odvjetnica Gordana Vrandečić kazala je Hini da u ovom trenutku još ne zna razlog njegova uhićenja te da ne zna kada će privedeni sudac i njegova prijateljica biti dovedeni na ispitivanje.

Sudac Vekić bio je uhićen u lipnju ove godine, skupa s još dvojicom sudaca osječkog Županijskog suda Antom Kvesićem i Darkom Krušlinom, nakon što ih je pravomoćno osuđeni bivši čelnik "Dinama" Zdravko Mamić optužio za primanje mita od 400 tisuća eura.

Protiv njih je potom pokrenut stegovni postupak, a predsjednik osječkog Županijskog suda tražio je da ih se trajno razriješi sudačke dužnosti.

Policija je, ne otkrivajući identitet, potvrdila da je osječki PNUSKOK, u suradnji s Uskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija nastavio kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u pranje novca.

U policiji kažu da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji te da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnesena Uskoku.

I Uskok je potvrdio da su uhićenja provedena zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca "u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage".

"U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, ističu u tužiteljstvu. S.Lacić/H

Možda ste propustili...

NAJMANJA NEPAŽNJA MOŽE BITI KOBNA

Traktor se prevrnuo i usmrtio muškarca (37)

PROVALIO U TRGOVINU U OSIJEKU

Maloljetnik ukrao novac i - slatkiše

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTAVILA KLJUČEVE NA SJEDALU U OTKLJUČANOM VOZILU

Ukrao auto pa se zabio u kamion

2

NA NAŠIČKOM PODRUČJU

Povezao neznanca, on tražio novac

3

NEDALEKO OD ODMORIŠTA KOD BEKETINACA

Izgorio automobil na Slavoniki