Sport
NEXE SLAVIO PROTIV RIOJE

Jaganjac tri sekunde prije
kraja pogodio za pobjedu
Objavljeno 23. studenog, 2021.

Rukometaši NEXE-a ostvarili su i treću pobjedu u 4. kolu C skupine EHF Europske lige. U ponovno dramatičnom susretu svladali su španjolsku momčad Logrono La Rioja 31:30. Španjolci su veći dio susreta imali prednost. Nakon početnih 15 minuta, domaći su zapravo sve do 52 minute sustizali prednost španjolske momčadi. Nije sve sjajno funkcioniralo u našičkoj momčadi, najviše je nedostajalo "širine" u napadu. No, gosti se nisu uspjeli odlijepiti na veću razliku pa je to do same završnice pružalo prigodu NEXE-u u preokret. Koji se i dogodio u završnicama susreta. NEXE je naime u 52. minuti konačno došao u vodstvo. Strijelac je bio Vejin, koji je popratio ponovno odličnog Halila Jaganjca. Srpskog ljevaka nije bilo prvo poluvrijeme, no drugo je bio odličan pa je susret završio s osam pogodaka, jedan manje od Jaganjca, koji je susret otvorio s pet pogodaka od prvih NEXE-ovih sedam. Poslije su ipak Španjolci obratili još veću pozornost na lijevog vanjskog, premda smo uvjereni kako su i prije dolaska u Našice znali njegove kvalitete. No, Jaganjac je pet minuta prije kraja zamalo bio i tragičar. Kod rezultata 28:28 u idealnoj situaciji zatresao je gredu. Dorado Perez dovodi goste u vodstvo 29:28, Jaganjac je u sljedećem pokušaju precizniji, Noris ponovno dovodi Logrono La Rioju u vodstvo, da bi Vejin na ulasku u posljednju minutu susreta izjednačio na 30:30.

 

Posted by RK NEXE on Tuesday, 23 November 2021

 

Gosti su krenuli po pogodak koji bi im vjerojatno znaćio najmanje bod u Našicama. Ušli su Našičani čvrsto u obranu, Noris Rivera je pokušao, ali je njegov udarac zaustavio mladi vratar NEXE-a Dominik Kuzmanović. Dobio je prigodu uz Morena Cara, nakon što je Mihailo Radovanović na treningu ozlijedio oko. Ponovno je na tribinama našičke dvorane bila kompletna jedna momčad pa su Radovanović, Manci-Mičević,Kević,kapetan Barišić-Jaman (kapetansku traku preuzeo Blažević nap.a) i ostali bodrili svoje suigrače s tribina. Trener NEXE-a Branko Tamše, nakon što je iscurilo malo vremena, 23 sekunde prije kraja pozvao je time-out. Jasno je bilo kako će se napad kreirati za Jaganjca. On je prihvatio loptu prvo krenuo prema španjolskoj obrani, a kada si je otvorio prostor za šut odapeo je iz sve snage i pogodio tri sekunde prije kraja za 31:30. Španjolski trener Migueal Angel Velasco zatražio je time-out, no nije bilo više vremena za ugroziti pobjedu rukometaša NEXE-a, koji sada nakon četiri odigrane utakmice i sa šest bodova zazimaju vodeće mjesto u C skupini. Slijedi im novi domaći susret. U 5. kolu u Našicama će sljedeći utorak (30. studenoga) gostovati slovensko Gorenje, koje je dosad nanijelo jedini poraz u skupini Europske lige hrvatskom viceprvaku. Prije toga, rukometaši NEXE-a odradit će i domaću obvezu u Premijer ligi. U subotu u Našicama gostuje Trogir.

Krešimir Lacković

NEXE  31 (14)

BM Logroño La Rioja  30 (15)

NAŠICE - Dvorana Osnovne škole kralja Tomislava. Suci: Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski (Srbija).

NEXE: Kuzmanović (3 obrane), Vejin 8, Car (6 obrana), Jelinić 3, Vida, Blažević,Velkavrh 1, Severec, Godec, Moslavac 1, Tomić 1, Melić 5, Jaganjac 9, Kavčič, Markušić 3, Pribetić

LOGRONO LA RIOJA: Molina (1 obrana), D. Perez 7, Rivero Noris 3, Marcelo 9, El Korchi, R. Fernandez 2, Serradilla Cuenca 3, Markelau 1 (8+1), R. Moreno 1, M. Rodrigez 2, De Almeida 1, Badillo, Caballero, Kisselev 1 I Gni.

SEDMERCI: NEXE 5(4); BM Logroño La Rioja 6(6); ISKLJUČENJA: NEXE 4 minute (Jaganjac 2+2), Logrono LA Rioja 12 minuta (Marcelo 2, El Korchi 2, R. Fernandez 2, Cuenca 2, Moreno 2+2)
Najčitanije iz rubrike