Sport
HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA PRED NOVIM IZAZOVIMA

Samo neka budu krvavih koljena
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Pred hrvatskim je košarkašima novi ciklus. Otvaraju ga u četvrtak u Zagrebu, gdje dočekuju Sloveniju u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Hrvatska u kvalifikacije kreće u pomlađenom sastavu, ali očekivanja su da momčad ode na SP.

- Maksimalno smo pomladili momčad. Atmosfera na treninzima je jako dobra, osjeća se dobra vibra. Momci rade maksimalno pošteno i totalno su neopterećeni. Koliko god mladost i neiskustvo mogu biti njihova mana, toliko to može biti pretvoreno u prednost jer su neopterećeni nekim bivšim rezultatima. Imaju samo jedan zadatak, a to je izići s terena ‘krvavih kolina‘, a sve drugo će im se oprostiti - kazao je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa.

Izbornik Veljko Mršić na Rađinu je tragu:

- Ovo je jedna nova momčad, spoj mladosti i iskustva s ciljem da u posljednja dva "prozora" koji će biti u kasnu jesen 2022. i početkom 2023. budemo najbolji mogući. Sigurno je da ćemo i sada biti dobri, jer momci rade doista dobro. Atmosfera je odlična, već od prvog dana okupljanja to izgleda jako dobro na treningu, ali i što se tiče zalaganja i ponašanja na terenu i izvan terena i siguran sam da će nas to dovesti do toga da igramo dobru košarku, opterećeni samo jednim - da budemo koncentrirani i da o svakom posjedu razmišljamo kao da je posljednji. Igrači imaju puno prostora za napredak i očekujem da budemo sve bolji.



Ivana Liović
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek pao na šesto mjesto, slijedi Kup

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike