Sport
BSK OD ZAPREŠIĆANA DOŽIVIO NOVI UVJERLJIVI DOMAĆI PORAZ

Bjelobrdska utvrda u mjesec dana čak je tri puta osvojena
Objavljeno 24. studenog, 2021.
Dugo ovo jeseni neosvojiva bjelobrdska utvrda u posljednjih je mjesec dana tri puta pala! Nakon idilično-dostojanstvenog poraza u osmini finala nogometnog Kupa Hrvatske od zagrebačkog Dinama (2:3) stigla su dva teža u borbama za drugoligaške bodove, od riječkog Orijenta 1919 (1:4) i Inter Zaprešića (0:3).

Između ta dva susreta šef BSK-ove struke Tomislav Steinbrückner imao je trotjednu prvenstvenu stanku protkanu brojnim kadrovskim problemima pa je stoga za nedjeljni sraz protiv Diva iz Zaprešića izveo šarolik sastav, koji nije mogao parirati nekadašnjem prvoligašu, čija je aktualna momčad dobrim dijelom opravdala nadjenuti joj nadimak. Umjetnim travnjakom, naime, u Bijelom Brdu gospodarila je praktično svih 90 minuta, tako da o zasluženosti smjera bodova nema prigovora, uz dodatak da su blijedi domaćini mogli i rezultatski teže stradati. Tako dodatno "posivivši" prethodna vrla dobra izdanja i posljedično ostvarenja koja su ih promovirala na vrh redoslijeda Druge HNL. Sada su "žuto-plavi" (protiv Zaprešićana crveni) prihvatljiva tri boda u zaostatku za liderom, kojeg bi u odgođenom susretu s Cibalijom mogli dostići, ali ne s nedjeljnom izvedbom, koja je donijela tjeskobu na krajnji istok Hrvatske, nakon što se prethodni, identično neugodni, poraz od Riječana svrstao u rubriku lošeg dana, odnosno golemog pražnjenja u Kupu protiv najbolje, "modre" hrvatske momčadi.

- Dva uzastopna uvjerljiva domaća poraza uz blijede igre razlog su zabrinutosti, ali ne i panike. Pretpostavljalo se da nećemo permanentno moći držati visoku razinu, kada smo se podignuli iznad kompletne ligaške konkurencije, jer za takav let nemamo širinu kadra. Pad je, međutim, drastičniji od očekivanja pa ćemo sada morati poraditi na njegovu uzroku i u preostala tri ovogodišnja susreta nastojati dodatno ne kompromitirati teškom mukom stečeno. Za nedjeljni bih susret samo rekao da su Zaprešićani bili puno bolji protivnik, tako da se nemamo za što hvatati, nego im čestitati i pokušati naći koncentraciju te polusezonu odgovarajuće privesti kraju. Slijedi nam subotnje gostovanje u Zagrebu kod ugrožene Kustošije, tako da je jasno da će domaćin inzistirati na kompletnom učinku, kakav i mi uobičajeno tražimo, a za što ćemo morati biti na znatno višoj razini nego u protekla dva izdanja za zaborav. Toga je svjesna i svlačionica, koja se pokušava homogenizirati iako iz nje za Kustošiju na raspolaganju neće ponovno biti više nogometaša. Vjerujem da će raspoloživi dati maksimum i zaustaviti nepovoljan trend, na čemu i struka intenzivno radi, svjesna trenutka koji nas, međutim, neće pokolebati - arhivirao je sportski direktor BSK-a Denis Krstanović nedjeljno novo domaće posrtanje od preporođenog sastava trenera Borimira Perkovića. D.Lekšan



Standings provided by SofaScore LiveScore
REZULTATI 13. KOLA
Varaždin - Sesvete 2:1, Opatija - Dugopolje 0:2, Rudeš (Zagreb) - Jarun (Zagreb) 3:0, Croatia (Zmijavci) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 0:1, Kustošija (Zagreb) - Osijek II 0:0, Dinamo II (Zagreb) - Cibalia (Vinkovci) 1:0, BSK (Bijelo Brdo) - Inter Zaprešić 0:3 i Solin - Orijent 1919 (Rijeka) 0:1

U 14. kolu, 26. i 27. studenoga, parovi su: Dugopolje - Varaždin, Sesvete - Rudeš, Dubrava TK - Opatija, Osijek II - Jarun, Inter Zaprešić - Dinamo II, Cibalia - Solin, Orijent 1919 - Croatia i Kustošija - BSK.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike