Regija
EDUKACIJA VATROGASACA

Vatrogasci se osposobljavaju za sve vrste ugroza
Objavljeno 24. studenog, 2021.

VIROVITICA - Čelništvo Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije posebnu pozornost posvećuje svim vrstama edukacija kako bi vatrogasci u svakom trenutku bili spremni na odgovarajući način reagirati u slučaju različitih vrsta ugroze.


Koncem listopada zamjenik zapovjednika JVP Slatine i pomoćnik županijske zapovjednice Tomislav Uher te zapovjednik VZO Pitomače Zdravko Fras bili su na trodnevnoj edukaciji za navođenje zrakoplova u Divuljama, gdje su osposobljavanje provodili vatrogasni instruktori Hrvatske vatrogasne zajednice i pripadnici Ministarstva obrane RH, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tako su Uher i Fras osposobljeni za navođenje zrakoplova  u slučaju potrebe na području Virovitičko-podravske županije.


Tijekom ovoga mjeseca održano je još nekoliko edukacija. Petorica vatrogasaca predstavljali su Vatrogasnu zajednicu Virovitičko-podravske županije na dvodnevnoj radionici koju je na prostoru Skladišno - obučnog kompleksa Karlovac organizirala Udruga profesionalnih vatrogasaca Republike Hrvatske. Ivan Gribl iz JVP Slatina, Robert Teskera iz VZO Lukač, Mirko Solar iz VZO Suhopolje, Saša Pejanović iz DVD-a Voćin i Siniša Ileš iz DVD-a Čačinci bili su među polaznicima koji su prošli teorijski i praktični dio primjene različitih tehnika i taktika pri spašavanju i intervencijama u prometu. Izvršni organizatori treninga i edukacije bili su Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, javne vatrogasne postrojbe iz Karlovca, Varaždina i Rijeke te Gasilska brigada Ljubljana. Očekuje se da vatrogasci nakon provedene edukacije prenesu naučene taktike i znanja kolegama u svojim postrojbama.


Osim toga, 15 vatrogasaca s područja Virovitičko-podravske županije, od kojih su većina zapovjednici, voditelji smjena javnih postrojbi te djelatnici Županijskog vatrogasnog operativnog centra, sudjelovali su na edukaciji Hrvatske vatrogasna zajednica za rad u novim informatičkim sustavima za navođenje i praćenje vatrogasnih vozila, koja je održana u prostorima Centra u Slatini. Sve prisutne pozdravila je županijska vatrogasna zapovjednica Matea Fras Venus, a edukaciju je održao predstavnik tvrtke Raptor Damir Redžić.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike