Regija
EDUKACIJA VATROGASACA

Vatrogasci se osposobljavaju za sve vrste ugroza
Objavljeno 24. studenog, 2021.

VIROVITICA - Čelništvo Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije posebnu pozornost posvećuje svim vrstama edukacija kako bi vatrogasci u svakom trenutku bili spremni na odgovarajući način reagirati u slučaju različitih vrsta ugroze.


Koncem listopada zamjenik zapovjednika JVP Slatine i pomoćnik županijske zapovjednice Tomislav Uher te zapovjednik VZO Pitomače Zdravko Fras bili su na trodnevnoj edukaciji za navođenje zrakoplova u Divuljama, gdje su osposobljavanje provodili vatrogasni instruktori Hrvatske vatrogasne zajednice i pripadnici Ministarstva obrane RH, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tako su Uher i Fras osposobljeni za navođenje zrakoplova  u slučaju potrebe na području Virovitičko-podravske županije.


Tijekom ovoga mjeseca održano je još nekoliko edukacija. Petorica vatrogasaca predstavljali su Vatrogasnu zajednicu Virovitičko-podravske županije na dvodnevnoj radionici koju je na prostoru Skladišno - obučnog kompleksa Karlovac organizirala Udruga profesionalnih vatrogasaca Republike Hrvatske. Ivan Gribl iz JVP Slatina, Robert Teskera iz VZO Lukač, Mirko Solar iz VZO Suhopolje, Saša Pejanović iz DVD-a Voćin i Siniša Ileš iz DVD-a Čačinci bili su među polaznicima koji su prošli teorijski i praktični dio primjene različitih tehnika i taktika pri spašavanju i intervencijama u prometu. Izvršni organizatori treninga i edukacije bili su Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, javne vatrogasne postrojbe iz Karlovca, Varaždina i Rijeke te Gasilska brigada Ljubljana. Očekuje se da vatrogasci nakon provedene edukacije prenesu naučene taktike i znanja kolegama u svojim postrojbama.


Osim toga, 15 vatrogasaca s područja Virovitičko-podravske županije, od kojih su većina zapovjednici, voditelji smjena javnih postrojbi te djelatnici Županijskog vatrogasnog operativnog centra, sudjelovali su na edukaciji Hrvatske vatrogasna zajednica za rad u novim informatičkim sustavima za navođenje i praćenje vatrogasnih vozila, koja je održana u prostorima Centra u Slatini. Sve prisutne pozdravila je županijska vatrogasna zapovjednica Matea Fras Venus, a edukaciju je održao predstavnik tvrtke Raptor Damir Redžić.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

PROMJENE NA ČELU RAZVOJNE AGENCIJE NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Umjesto Cote Zrinka Čobanković, novac za rad osiguran je do 2024.

UDRUGA INVALIDA RADA PROVELA PROJEKT ZAŽELI - FAZA II

O 109 korisnika skrbilo je 17 žena

KOORDINACIJA NAČELNIKA I GRADONAČELNIKA O MOGUĆNOSTIMA FINANCIRANJA

Naučiti kako povući novac iz fondova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODVELA IH U DEMOGRAFSKI PAD

Najduža ulica u RH od 2011.
izgubila je petinu stanovnika

2

PROSLAVA VINCELOVA U POŽEŠKOM KRAJU

Ipak Vincelovo - tradicija neće biti iznevjerena

3

PRED OPĆINAMA OPSEŽAN I SLOŽEN POSAO

Velik je interes za zakup poljoprivrednog zemljišta