Regija
GRADSKA RAZVOJNA AGENCIJA SLATINE

Za buduće edukacije i savjetodavne usluge za poduzetnike
Objavljeno 23. studenog, 2021.

SLATINA - Na osnivačkoj skupštini Mreže Bond lipnja ove godine v.d. ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine Marija Boroša potpisala je pristupnicu za punopravno članstvo Gradske razvojne agencije Slatine GRAS u Mreži. Time je GRAS postao aktivni sudionik u daljnjem razvoju usluga i aktivnosti za poduzetnike, ali i njihovoj implementaciji na svojem području. Prema riječima ravnateljice Boroše, sudjelovanje u projektnim aktivnostima Mreže Bond omogućit će jačanje kompetencija zaposlenika GRAS-a te će oni stečeno znanje pretvoriti u edukacije i savjetodavne usluge za poduzetnike, s posebnim naglaskom na poduzetnike početnike.


Jedna od tih aktivnosti bila je i petodnevna radionica implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika koju je u Poreču početkom ovoga mjeseca organizirala Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) u sklopu EU projekta BOND-2, odnosno Razvoja mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI), vrijednog 50 milijuna kuna.


Na radionici u Poreču sudionici su bili upoznati s osam modula Priručnika – Poduzetnik i ideja, Istraživanje tržišta, Od ideje do tržišta, Marketing, Prodaja, Financijsko planiranje i upravljanje, Zakonski okvir te Poslovne operacije i aktivnosti.


Osim toga, u okviru projekta BOND 2 do 2023. godine očekuje se razvoj pet mreža mentora koji će biti na raspolaganju poduzetnicima (početnicima) za savjetodavne usluge i edukacije, kao i certificiranje 15 poduzetničkih potpornih institucija u 11 županija za pružanje standardiziranih usluga namijenjenih poduzetničkom sektoru, a razvijenih kroz projekt BOND. Standardiziranje usluga omogućit će njihovu ravnomjernu kvalitetu i dostupnost na području cijele Hrvatske, a Gradska razvojna agencija Slatine aktivno će se uključiti u njihov razvoj i kasnije u primjenu.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

OBLJETNICE POGINULIH I UMRLIH BRANITELJA

Utjeha u susretima i turnirima

POTREBNO JE OSIGURATI DODATNA SREDSTVA

Sportska dvorana u Babinoj Gredi stigla je do pod krov

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTREBNO JE OSIGURATI DODATNA SREDSTVA

Sportska dvorana u Babinoj Gredi stigla je do pod krov

2

PROBLEM GLOMAZNOG OTPADA OSTAVLJENOG PRED TUĐIM VRATIMA

Na ulicu u širem središtu grada Đakova odbačena velika fotelja

3

U RH ODOBRENO 666 MILIJUNA KUNA

Istok za navodnjavanje
povukao najviše novca