Regija
OŠ BARTOLA KAŠIĆA ERASMUS+ ODVEO U POLJSKU

Vinkovčani vidjeli i naopaku kuću, najdulju dasku, Baltik...
Objavljeno 23. studenog, 2021.
VINKOVCI - Učenici osmoga razreda OŠ Bartola Kašića Vinkovci sudjelovali su u prvoj mobilnoj aktivnosti u Poljskoj, u gradu Wejherowu, u pratnji profesorica engleskog jezika Gordane Maršić, likovne kulture Ene Janković Vidmar i hrvatskoga jezika Ivane Pervan.

Sudjelovali su u brojnim projektnim aktivnostima škole domaćina i interaktivnim radionicama za učitelje i učenike, zajedno s partnerskim školama zemalja sudionica projekta: Bugarske, Italije, Španjolske, Turske i Poljske.

U sklopu projektnih aktivnosti obišli su znamenitosti Wejherowa, gdje su bili i smješteni, od 15. do 19. studenoga, upoznali se s kulturom, jezikom, tradicijom i običajima njihove nacionalne manjine Kašuba, razgledali znamenitosti muzeja, jezgru grada te posjetili škole u Szemudu i sportsko-rekreacijski centar za učenike. Bili su na izletu u Gdansku, važnom kulturnom, gospodarskom, komunikacijskom i turističkom centru na ušću rijeke Visle, poznatom po nakitu od jantara i jednoj od najvažnijih luka Poljske. Posjetili su i staru jezgru grada, Europski centar solidarnosti, i divili se arhitekturi i uređenju grada na obali Baltika. Posljednjeg da obišli su selo Szymbark, muzej na otvorenom s drvenim kašupskim tradicionalnim kućama, atraktivnom naopakom kućom i najduljom daskom na svijetu te se vozili kolima koja su vukli konji na vidikovac. M.K.
Možda ste propustili...

NAJVEĆA POKLADNA PRIREDBA U SLAVONIJI PRILAGOĐENA EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA

Đakovački bušari virtualno i 2022.

PROSLAVA VINCELOVA U POŽEŠKOM KRAJU

Ipak Vincelovo - tradicija neće biti iznevjerena

ZA DOTACIJE KLUBOVIMA 1,2 MILIJUNA KUNA

Povećan izravan iznos za sportaše

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODVELA IH U DEMOGRAFSKI PAD

Najduža ulica u RH od 2011.
izgubila je petinu stanovnika

2

PRED OPĆINAMA OPSEŽAN I SLOŽEN POSAO

Velik je interes za zakup poljoprivrednog zemljišta

3

ZA LJEPŠE I UREDNIJE VALPOVO I U 2022.

Za komunalno održavanje
osigurao 5,6 milijuna kuna