Regija

Pleterničanke nositeljice projekta „Na tragu bolje europske budućnosti”
Objavljeno 23. studenog, 2021.

PLETERNICA – “Na tragu bolje europske budućnosti” naziv je projekta što ga kao nositelj provodi Udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica u cilju poticanja građana na uključivanje u javne rasprave i povećanja razine znanja o Europskoj uniji.


Projekt u ukupnoj vrijednosti 49 800 kuna financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a provodi se na području grada Pleternice, odnosno Požeško-slavonske županije te području Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije u partnerstvu s Udrugom Društvo naša djeca Pleternica. O projektu i projektnim aktivnostima na tribini u Interpretacijskom centru Terra Panonica sudjelovale su predsjednica udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica Doroteja Valenta, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež, predstavnica udruge Društvo naša djeca Pleternica Valentina Stojčević te dječja gradonačelnica Marta Gabrek.
“Hrvatsko žensko društvo Pleternica u europskim projektima angažirano je već dugi niz godina i gotovo da nije bilo niti jednog društvenog projekta u kojem nismo bili ili partneri Gradu ili nositelji. Društvo trenutno ima oko stotinu članica i članova svih generacija te brojne volontere, a upravo su europski projekti poput ovog okosnica našeg djelovanja,” naglasila je predsjednica Društva Dorotea Valenta. (B.S.T.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSVJEŽENJE I ZABAVA ZA GOSTE, POSAO ZA SEZONCE

Oba će baranjska bazena do
sredine lipnja biti otvorena

2

NEDOSTAJE 170 LITARA KIŠE PO KVADRATU

Sada je u svibnju čak 31
stupanj, u svibnju 1978
u Đakovu padao snijeg

3

300 GODINA CRKVE SVETIH PETRA I PAVLA

Sagrađena kao znak zahvale
za pobjedu nad Osmanlijama