Regija
ŽUPANIJSKA HVIDR-A I GLASNICI ISTINE

I ove godine biciklistički maraton Slatina – Vukovar
Objavljeno 22. studenog, 2021.
SLATINA



Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organizirali su tradicionalni biciklistički maraton Slatina – Vukovar, koji je održan pod pokroviteljstvom Grada Slatine.



Maraton su vozili članovi biciklističke ekipe VBR Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Darko Dolovski i Matija Kolar iz Slatine te Virovitičani Tomislav Kolec i Dražen Buketa. U logističkoj pratnji bili su Virovitičanin Mario Kovač, član ekipe VBR, te Damir Parc, član slatinske HVIDR-e.

Uoči starta u Slatini ispred spomenika u parku 136. slatinske brigade paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a na put prema Vukovaru sudionike ovoga biciklističkog maratona ispratio je predsjednik HVIDR-a Slatina i predsjednik koordinacije braniteljskih udruga grada Slatine, dogradonačelnik Ilija Nikolić. Svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani Vukovara i svim civilnim žrtvama u srbočetničkoj agresiji na Vukovar odana je počast na ciljnom odredištu maratona, na memorijalnom groblju u Vukovaru.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike