Osijek
ZANIMLJIV NATJEČAJ GRADA

Dio šume na Pampasu daje se u najam
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Oglas zanimljivog sadržaja osvanuo je krajem prošlog tjedna na službenom portalu Grada Osijeka - objavljen je, naime, natječaj za zakup dvije tisuće kvadrata šume i nasipa u zapadnom dijelu Pampasa, a u svrhu sporta i rekreacije.

Radi lakše orijentacije, dio je to neposredno uz zapadnu obilaznicu, s gradske strane, nešto prije mosta preko Drave. Odnosno prostor je to u neposrednom nastavku prostora koji koriste članovi kinološke udruge. Zašto takav natječaj i što on uopće znači, upitali smo u gradskoj upravi.

"Ovaj je natječaj potaknut pismom namjere jedne osječke tvrtke koja se bavi najmom opreme za sport i rekreaciju te organizacijom sadržaja u prirodi, koja je tražila zakup dijela predmetnog zemljišta", odgovaraju iz gradske uprave te dodaju kako Upravni odjel za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose rješava po pisanim zahtjevima fizičkih i pravnih osoba, te raspisuje i natječaje kada je to opravdano, odnosno, "u ovom slučaju, sve dok se građevinsko zemljište ne privede namjeni određenoj prostorno-planskom dokumentacijom, odnosno lokacijskom dozvolom".

Napominju kako Grad Osijek svojim zemljištem raspolaže preko javnog natječaja prikupljanjem pisanih ponuda i uz tržišnu cijenu utvrđenu procjembenim elaboratom od strane stalnog sudskog vještaka ili stalnog sudskog procjenitelja za procjenu nekretnina.

Početna cijena zakupa je od 3300 kuna godišnje, predviđen je zakup na pet godina (s mogućnošću produženja na isto razdoblje).

Tko je zainteresirana strana, i hoće li možda imati takmaca, bit će poznatije 8. prosinca. D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike