Osijek
"Š-OLD-ER" U DALJU

Radionica za "domare"
Objavljeno 23. studenog, 2021.
U sklopu projekta "Š-OLD-ER" – Aktivnim uključivanjem do povećanja zapošljivosti i socijalne uključenosti ranjivih skupina na području općina Erdut i Šodolovci 23. studenoga u dva će se termina, u 17 i u 18.30, u prostoru Kulturnog i znanstvenog centra "Milutin Milanković" u Dalju održati radionica "Uvod u posao kućnog majstora, upoznavanje s osnovnim alatom i opremom".

Organizatori navode kako je smisao potaknuti ljude da se aktiviraju i nauče korisne vještine, pa će tako polaznici steći znanja o tome koji su osnovni alati kućnog majstora, kako ih koristiti, kako se ne ozlijediti, na što pripaziti prilikom rada i kako improvizirati…

- Znate kako kažu naši stari – ‘Majstor bez alata, k‘o muškarac bez stomaka‘. Ştoga će znanje polaznicima prenijeti iskusni predavač Jan Liška, koji je kućni majstor sedam godina i vlasnik je obrta "Urban Effect" posljednje četiri godine. Od djetinjstva je uz oca majstora uključen u više-manje sve segmente ovog posla, a nakon završenog školovanja nastavio je i sam tim putem kroz poslovnu karijeru. Inače se bavi i postavljanjem infrastrukture na raznim događajima, poput Pannonian Challenge, što zahtijeva baratanje svim vrstama alata i zahtijeva hitno rješavanje problema i traženje inovativnih solucija – navode organizatori držeći da će ove radionice naići na interes većeg broja mještana općine Erdut. Dodaju da su ovakve radionice jedna u nizu aktivnosti "Š-OLD-ER-a".D.P.
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike