Osijek
PATELA OSIJEK - MJESTO ZA OPORAVAK

Više ne treba do Zagreba, dovoljno je navratiti u Mall
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Osijek dobio centar za oporavak od ozljeda, dijagnostiku i kondicijsku pripremu

Prije samo par godina nije previše razmišljao o privatnom poslu, poliklinici ili rehabilitacijskom centru. No kad se ukazala prilika objeručke ju je zgrabio. Diplomirani kineziolog Dino Krolo u mandatu svog imenjaka Skendera bio je kondicijski trener prve momčadi NK Osijek, sada radi s bijelo-plavim juniorima, a početkom studenog na prvom katu Avenue Malla otvorio je vrata Patele Osijek, centra za oporavak od ozljeda, dijagnostiku i kondicijsku pripremu.



Kompletna usluga


Osječka Patela je podružnica zagrebačke poliklinike za ortopediju, Poliklinike Patela, koja u metropoli radi od 2009. godine i pomogla je mnogim vrhunskim sportašima pri mukotrpnom povratku nakon ozljeda kao što su hrvatski nogometni reprezentativci Marko Pjaca i Andrej Kramarić, rukometaši Marko Kopljar, Manuel Štrlek, Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat, košarkaši Ante Žižić, Mario Hezonja, naš proslavljeni borac Mirko Filipović, tenisač Borna Ćorić... Lista je podugačka i teško je nabrojati sva poznata imena, no već i ovih nekoliko daju jasnu sliku kakav ugled Poliklinika Patela uživa među vrhunskim sportašima.

- Ovo je mjesto na kojem možete dobiti potpuni tretman, primarno na području sportske rehabilitacije, ali da naglasim rehabilitacijski centar nije samo za sportaše, nego i za rekreativce, odnosno ljude koji imaju bilo kakav problem, pa čak i one kojima je potrebna samo masaža - kaže Dino Krolo, diplomirani kineziolog kojemu je prvi izbor bio kondicijska priprema, a nakon što je to apsolvirao, na Stručnom studiju nastavio je školovanje za kineziterapeuta, odnosno rehabilitacijskog trenera. I danas to uspješno primjenjuje u praksi.

Jednom (ne)sretnom prilikom "upoznao" je zagrebačku Patelu i tada je shvatio kako u Osijeku ne postoji centar u kojemu je sve na jednom mjestu, u kojem možete dobiti dijagnostiku, oporavljat se od ozljeda i onda se kroz kondicijsku pripremu vratiti na staro.

Napokon i u Osijeku


- Kako sam cijeli život u nogometu nisu me mimoišle ozljede, a nakon jedne sam se liječio kod prof. Saše Baščevana, koji je sada moj mentor, čovjek od kojeg sam mnogo toga naučio i koji je suvlasnik Poliklinike Patela. Tijekom oporavka od ozljede morao sam u Zagreb, jer u Osijeku nije bilo takvog centra gdje sve imate na jednome mjest, u kojemu se nadopunju elementi fizioterapije, kineziterapije i kondicijske pripreme. Sad napokon imamo i to - kompletnu uslugu na jednom mjestu.

I posla ne nedostaje. U Patelu ne dolaze samo sportaši, po pomoć navraćaju oni koji se oporavljaju od operativnih zahvata ili imaju problema s mišićno koštanim sustavom. Kada smo dogovarali susret s Krolom na tretmanu je bio čovjek s problemom kralježnice. Nije htio pod nož, problem je bio velik, a bolovi neizdrživi. Krolo je radio s njim po nekoliko sati dnevno, bilo je "pakleno", znale su poteći i suze, ali čovjek se sad osjeća mnogo bolje i to je najvažnije.

- Imamo suvremenu aparaturu za terapije, a nakon tretmana na stolu odmah se ide vježbati, raditi na mobilnosti, fleksibilnosti, snazi i jačanju mišića. Jednostavno, rad se temelji na znanstvenim tvrdnjama koje su dokazane i u praksi - dodaje Krolo kojem u radu itekako pomažu skupljena iskustva od Baščevana i uglednih kondicijskih trenera Mirka Krole te Zorana Tadića.

Patela Osijek je dobra vijest za brojne sportaše, rekreativce i sve one koji ozljedu ili manjak forme žele ostaviti daleko iza sebe.



Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike