Mozaik

Venezuela postavila Guinnessov rekord s najvećim svjetskim orkestrom
Objavljeno 22. studenog, 2021.

Venezuelski Nacionalni sustav orkestara mladih i djece - poznat kao "El sistema" - oborio je Guinnessov rekord za najveći svjetski orkestar, objavila je vlada Venezuele u subotu.

Prije tjedan dana 8573 venezuelska glazbenika sudjelovala su u izvođenju klasične skladbe u trajanju od preko pet minuta s ciljem rušenja rekorda koji je ruski orkestar postavio prije dvije godine.

Venezuelski ministar informiranja Freddy Nanez i ruski veleposlanik u Caracasu Sergej Melik-Bagdasarov čestitali su glazbenicima u subotu u obraćanju na državnoj televiziji.

Stručnjakinja Guinnessove knjige rekorda Susana Reyes potvrdila je da su venezuelanski glazbenici uspješno postavili novi rekord, nakon što su izveli "Slavenski" marš Pjotra Iljiča Čajkovskog.

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro pokazao je certifikat Guinnesove knjige rekorda koji povrđuje da je "El Sistema" s 8573 glazbenika u orkestru srušila rekord.

Prethodni je rekord držao orkestar iz Sankt Petersburga s 8097 glazbenika.

Uvjeti zahtijevaju da glazbenici sviraju istovremeno bez da se mijenja sastav ili posuđuju instrumenti drugim sviračima. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FRONTMEN PARNOG VALJKA

Iznenada preminuo Aki Rahimovski

2

GLOBALNI USPJEH HRVATSKOG PROJEKTA

Brend HIGHLANDER od
ove godine i u SAD-u

3

MJESTO GDJE SE SUSREĆU ZNANOST I OBRAZOVANJE

Tiergarten Schönbrunn šesti put najbolji u Europi