Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Vukovar 1991 korak do titule
Objavljeno 21. studenog, 2021.
Momčad Vukovara 1991 s(p)retnom pobjedom u Županji, gdje si je domaćin tri minute prije isteka 90. autogolom presudio, kolo prije kraja jesenskog dijela došla je na koračić do jesenske titule. Mogu je osporiti samo Belišćani koji su uz četiri pogotka Filipa Radovanovića donijeli bodove iz Kutjeva. Jurjevčani su ostali u pratnji lidera, iako su mogli ostati u bodovnom zaostatku budući da su gosti iz Oriovca na odmoru imali dva pogotka prednosti koja je sastav Zrinskog u nastavku s tri komada preokrenuo. Korak s vrhuškom sve više gubi pratnja iz Đakova i Slavonskog Broda koja je remizirala bez pogodaka kod momčadi iz donjeg doma Čepina i Sloge koje su se morale zadovoljiti bodom nakon što su mogle do sva tri. Naročito Novogradiščani koji su 30-ak minute igrali s igračem više protiv ugledne Marsonije. Sličan se pridjev može upotrijebiti i za Požežane koji su nastavili berbu bodova u Vukovaru, gdje su Vuteks Slogi presudili udarci s 11 metara kada se već bila vratila u igru. U derbiju začelja u Bukovlju pristigla se Slavija čudesno u Pleternicu vratila s bodom, nakon što je Slavonac vodio 2:0 i 3:1 da bi, ipak, ostao nositelj “fenjera”. Iznad njega ostao je NAŠK koji nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena s kojeg je vrijedan bod ponijela momčad Darde, ostajući u petoetapnom nizu bez pobjede. Bedem je popravio bodovni saldo u burnom domaćem susretu na koji je došao Omladinac i iz Ivankova otišao praznih ruku, ali, kao i domaćin, napunjen kartonima, jer je pokazano čak 13 žutih od kojih je jedan gostujući igrač dobio dva...D.L.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Rezultati 16. kola

Sloga (Nova Gradiška) - Marsonia (Slavonski Brod) 0:0, Zrinski (Jurjevac) - Oriolik (Oriovac) 3:2, NAŠK (Našice) - Darda 1:1, Čepin - Đakovo Croatia 0:0, Slavonac (Bukovlje) - Slavija (Pleternica) 3:3, Vuteks Sloga (Vukovar) - Slavonija (Požega) 1:3, Bedem (Ivankovo) - Omladinac (Gornja Vrba) 3:1, Kutjevo - Belišće 0:5 i Graničar (Županja) - Vukovar 1991 0:1.


U 17. kolu, 27. i 28. studenoga, sastaju se: Oriolik - Sloga, Marsonia - Slavonac, Vukovar 1991 - Zrinski, Darda - Graničar, Omladinac - NAŠK, Belišće - Bedem, Slavonija - Kutjevo, Slavija - Čepin i Đakovo Croatia - Vuteks Sloga.

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini