Crna kronika
NEPOPRAVLJIVI VOZAČ

Vozi pijan unatoč zabrani vožnje, prijeti mu zatvor
Objavljeno 20. studenog, 2021.
Vozaču iz Gašinaca prijeti 42.000 kuna kazne, nova zabrana vožnje i još negativnih bodova

Pijani su vozači, nažalost, konstanta na prometnicama Osječko-baranjske županije, njih osmero uhvaćeno je u prometu tijekom srijede i četvrtka. Među njima bilo je i onih koji u prometu nisu trabali biti jer su već od ranije imali zabranu. To se odnosi na 35-godišnjaka iz Gašinaca koji je zaustavljen za upravljačem automobila u četvrtak, 40-ak minuta poslije ponoći u Đakovu.



- Vozio je neregistriranim vozilom za vrijeme dok mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 prekršajnih negativnih bodova. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,99 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.000 kuna, zabrana vožnje vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Istoga dana oko 18 sati, na cesti između Trnave i Đakove, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 25-godišnji vozač automobila iz Novog Topolja, zbog neprilagođene brzine kretanja, udario u neregistriranu prikolicu koja je bila priključena za neregistrirani traktor, a kojim je upravljao 55-godišnjak iz Novih Perkovaca. Vozač traktora u krvi je imao 2,96 promila alkohola (!?) i morao je na triježnjenje. Vozaču traktora je za počinjene prekršaje predviđena maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.700 kuna ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "F" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Veliku koncentraciju alkohola policajci su izmjerili i 62-godišnjem vozaču automobila iz Podravske Moslavine. Za upravljačem vozila zatečen je u četvrtak u 14.35 sati, a u krvi je imao 2,86 promila alkohola. Iz policije navode kako je za ovaj prekršaj predviđena maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B- kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova. Dan ranije, u Bolmanu, prometni su policajci zaustavili automobil kojim je upravljao 56-godišnji mještanin koji je imao 1,93 promila u krvi. I ovaj je vozač odveden na triježnjenje, a očekuje ga kazna kao i prethodnog vozača iz Podravske Moslavine.

Policijska uprava osječko-baranjska najavila je kako će tijekom vikenda pojačano kontrolirati promet, s naglaskom na prebrzu vožnju, alkoholiziranost vozača, nevezanje pojasa svih osoba u vozilu te mobiteliranje za vrijeme vožnje.



Sandra Lacić
2,96

promila alkohola u krvi imao je vozač traktora u čiju se prikolicu zabio automobil

PIJAN SE AUTOM ZABIO U ŠLJUNAK
Pijanstvo vozača bilo je uzrokom prometne nesreće u Požeško-slavonskoj županiji. Kako izvještava tamošnja Policijska uprava, u četvrtak oko 22.40, u mjestu Rajsavac u požeškom kraju, 28-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,31 promil i bez položenog vozačkog ispita, upravljao Volkswagenom sisačkih registracija. Tijekom vožnje je u jednom trenutku, zbog prebrze vožnje, prednjim dijelom vozila udario u hrpu šljunka koja se nalazila na istočnom dijelu ceste. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike