Osijek
MEDICINSKA ŠKOLA OBILJEŽILA TJEDAN GLOBALNOG OBRAZOVANJA

Flash mob "medicinara" na
Trgu oduševio prolaznike
Objavljeno 18. studenog, 2021.
Prolaznici Trgom Ante Starčevića u srijedu su se iznenadili ugledavši skupinu srednjoškolaca u igri loptom te u zanimljivome plesu. Riječ je bila o učenicima prvog, drugog i četvrtoga razreda Medicinske škole Osijek tijekom tzv. flash moba, u okviru obilježavanja Tjedna globalnoga obrazovanja.

- Dok jedni plešu, drugi su u sportskim aktivnostima, treći nose plakate, a jedna skupina učenika dijeli prolaznicima razglednice solidarnosti. U okviru projekta "Pokreni solidarnost" pisali su u školi razglednice poznatim i javnim osobama prema vlastitim željama. Podjelom razglednica željeli su potaknuti sve na promicanje europskih vrijednosti - ispričala je profesorica Đurđica Radić, objasnivši da to podrazumijeva borbu protiv siromaštva, borbu za ravnopravnost spolova bez obzira na društveni status, odnosno ekonomsko stanje i sl.

Tjedan globalnoga obrazovanja upravo promiče europske vrijednosti kakve promiču i škole za život. Ne iznenađuje stoga što su se ovoj međupredmetnoj nastavi odazvali učenici 1.ft, 2.f i 4.g razreda, uz sudjelovanje svojih profesora iz hrvatskoga jezika te profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Jednosatnom su akcijom prikazali koliko vode brigu o obespravljenima, o okolišu te o svemu onome što moderan svijet nastoji podići na višu razinu. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike