Dome slatki dome
DIZAJN

Moderni tepih dat će toplinu
Objavljeno 17. studenog, 2021.
Tepisi su stilski raznoliki, a u prostor se postavljaju na kreativne načine

Apstraktna geometrija tepiha uvijek je u trendu. Odaberite krupni ili sitni uzorak, ali budite pažlivi sa kombiniranjem dekora.



Nikad ne vežite dva krupna ili sitna uzorka, već upravo obrnuto. Tepih krupnog prugastog uzorka idealno će pristajati uz sitni pepito-uzorak, ‘špricane‘ tkanine ili cvjetne motive. Ako niste sigurni u izbor, odlučite se za jednobojne tkanine koje sadrže boju tepiha.

Kombinacije


Odabir tepiha u dnevnom boravku često je završni čin uređenja tog prostora. Upravo zbog toga treba biti oprezan u njegovu izboru i kombiniranju s elementima namještaja, bojama zidova i prethodno odabranim tkaninama. Trendovski tepisi stilski su raznoliki, a postavljaju se na kreativne načine u prostor.

Odabir jednobojnog tepiha uvijek je sigurno rješenje. Kako biste dodatno naglasili prostor, uvedite življe boje kroz dekorativne jastučiće i predmete. U trendu su tepisi koji svoju inspiraciju i dizajn imaju u tradiciji, ali su dodatno grafički obrađeni u novi vizualni doživljaj. Ovo će omogućiti i ljubiteljima "netradicionalnog" da odaberu nešto iz tog trendovskog smjera. Ovakvi su tepisi blijedih, vizualno "ispranih" boja, što im daje dodatni šarm. Često u sebi sadrže puno različitih boja, pa su idealni za povezivanje većeg broja elemenata i dekora u prostoru.

Vizualna mekoća


Organske forme na tepihu stvorit će vizualnu mekoću i romantičan ugođaj. Inspiraciju mogu imati u tradiciji ili apstrakciji, ali bit će jednako atraktivni. Ovi uzorci često su krupni, pa ih kombinirajte sa sitnim uzorcima. Ako niste ljubitelj tepiha, dovoljno je postaviti jedan manji u neformalnu zonu i efekt je postignut! Suvremeni trendovi daju nam velike kreativne mogućnosti pa ih maksimalno iskoristite.

Jasminka Knežević
Dizajn
dodatno naglasite prostor

Dva u cjelini
Neovisno o dizajnu tepiha, moderno je postavljati tepihe na kreativne načine. Jedan od njih je sigurno i asimetrija. Povežite dva različita tepiha u cjelinu i sve dodano dekorirajte predmetima i tekstilima u bojama tepiha. Ovakav način dodatno će naglasiti prostor.

Ako niste ljubitelj tepiha, dovoljno je postaviti jedan manji u neformalnu zonu i efekt je postignut

Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

Najčitanije iz rubrike