Crna kronika
NESREĆA NA OBILAZNICI

Nakon sudara dvije osobe bore se za život
Objavljeno 15. studenog, 2021.
Troje djece, putnici u autobusu, lakše je ozlijeđeno te je pušteno na kućno liječenje

Dvije osobe bore se za život, a troje djece lakše je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 19 sati na državnoj cesti D2, obilaznici Grada Osijeka, na križanju obilaznice i spojne ceste s Vukovarskom ulicom. Sudarili su se automobil i autobus.



- Do prometne nesreće došlo je tako što se sa spojne ceste na državnu cestu D2 uključivao autobus registracijskih pločica Sjeverne Makedonije, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaza. U tom trenutku u autobus je udario osobni automobil koji se kretao državnom cestom D2. Vozač osobnog automobila, 51-godišnji hrvatski državljanin, i putnica iz automobila, 54-godišnja hrvatska državljanka, u prometnoj su nesreći zadobili teške ozljede opasne za život, a troje djece, državljani Sjeverne Makedonije, putnici iz autobusa, lako su tjelesno ozlijeđeni te su pušteni na kućno liječenje. Vozač autobusa, 34-godišnji državljanin Crne Gore predan je pritvorskom nadzorniku - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Na mjesto nesreće pozvani su osječki vatrogasci. Operativno dežurstvo Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka dojavu o sudaru i poziv u pomoć dobilo je u 19.09 sati. Na intervenciju je odjurilo osam vatrogasaca s dva vozila.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo djelatnike policije i Hitne medicinske pomoći. Djelatnici Hitne pomoći izvadili su i zbrinuli vozačicu iz osobnog vozila, hidrauličnim razuporama otkinuli smo vrata na šarkama B stupa, sve plastične dijelove unutrašnjosti izvadili smo oko ukliještenog vozača. Utvrdili smo da za vađenje i spašavanje vozača moramo djelovati na samo sjedalo vozača, te smo hidrauličnim škarama prerezali zglob naslona sjedala i tako oslobodili pristup vozaču. Imobilizaciju i vađenje vozača iz kabine vozila obavili su djelatnici Hitne medicinske pomoći - doznajemo iz Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

O silovitosti sudara svjedočio je potpuno uništen prednji dio automobila kojem je vozač autobusa oduzeo prednost prolaska.



Sandra Lacić
hitna intervencija
VATROGASCI SPAŠAVALI UNESREĆENE

OBVEZNO ZAUSTAVLJANJE NA ZNAK "STOP"
Na raskrižju obilježenim znakom izričitih naredbi “obvezno zaustavljanje”, ili kako ga vozači nazivaju “STOP”, obveza vozača je zaustavljanje prije ulaska u raskrižje i tek nakon toga obavljanje procjene elemenata propuštanja. Vozač je obvezan prema pravilu zaustavljanje obaviti neposredno pred oznakom ili postavljenim znakom, ali se tolerira i mjesto preglednosti kada to signalizacija ne zadovoljava. Važno je naglasiti da se svaki vozač pojedinačno mora uvjeriti u situaciju prije ulaska sa sporedne ceste, a ne da se poistovjećuje s onim ispred.

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike