Autoglas
CITROËN C5 X

Najbolje što Citroën nudi za zadovoljstvo tijela i duha
Objavljeno 9. studenog, 2021.
C5 X nudi maksimalnu udobnost svojim putnicima u svim mogućim scenarijima

Prostranost je bila u središtu pozornosti prilikom razvoja Citroëna C5 X. Vodoravna i elegantna armaturna ploča u prednjem dijelu vozila stvara velik i udoban životni prostor, u prostranom i udobnom stražnjem dijelu možete se odmoriti i opustiti, a putnici se mogu udobno smjestiti i uživati u putovanju.



Sjedala Advanced Comfort su i sprijeda i straga. Vozačevo sjedalo se pri ulasku u vozilo automatski pomiče unatrag kako bi se vozaču olakšao pristup, a zatim se vraća u postavljeni položaj za vožnju. Sjedala također imaju mogućnost grijanja, ventilacije i masaže. Zahvaljujući svemu tome sjedala Advanced Comfort pružaju osjećaj zadovoljstva putnicima i u prednjem i u stražnjem dijelu vozila.

U unutrašnjosti su brojni pretinci vrhunske izrade. Ukupno je 13 praktičnih i domišljatih pretinaca, ukupnog obujma 29 litara, koji olakšavaju putnicima boravak u vozilu. C5 X u serijskoj opremi nudi ovjes Citroën Advanced Comfort, koji ublažava prelazak preko prepreka, rupa, kanala, uspornika i drugih nepravilnosti na cesti. Izvedba s punjivim hibridnim motorom C5 X dodatno naglašava udobnost s aktivnim ovjesom Citroën Advanced Comfort. Zahvaljujući senzorima koji prate uvjete na cesti i računalu koje određuje više ili manje precizne postavke amortizacije na svim kotačima, C5 X nudi maksimalnu udobnost svojim putnicima u svim mogućim scenarijima.

U C5 X iznimno je velika razina svjetla, što se postiže neprekinutom ostakljenom površinom duž cijelog vozila, uključujući stražnja stakla, kao i veliki stakleni krovni otvor. Bijelo svjetlo za osvjetljenje unutrašnjosti, čija se jačina može prilagođavati, stavlja fokus na kabinu i pojačava dojam elegantnog uređenja. Posebna je pozornost poklonjena akustici, osobito odabirom višeslojnih prednjih i stražnjih stakala koja izoliraju zvuk i pružaju izuzetnu izolaciju od vanjske buke.

Izvedba C5 X s punjivim hibridnim motorom pruža zadovoljstvo pokretanja motora i ubrzavanja u tišini tijekom vožnje u potpuno električnom načinu rada. C5 X Hybrid nudi mogućnost da većina svakodnevnih vožnji (do 55 km) bude u električnom načinu rada.



Milan Bugarić
// prostranost //
VELIKI TABLET I JEDNOSTAVNOST
Kako bi se smanjio mentalni napor vozača i omogućila bezbrižna vožnja, sučelja na vozačevu mjestu u vozilu C5 X jednostavna su, intuitivna i ergonomična. Na središnjem dijelu instrumentne ploče nalazi se veliki, 12-inčni tablet sa zaslonom osjetljivim na dodir koji pruža vrhunsko korisničko iskustvo: zaslon visoke razlučivosti za bolju čitljivost informacija, i jednostavnost.