Sport
BSK NAMUČIO HRVATSKOG PRVAKA

Oršićev bljesak za prolaz, takav
gol Bijelo Brdo još nije vidjelo
Objavljeno 27. listopada, 2021.
Domaći nogometaši imali su i prednost, ali su do kraja pokleknuli pred favoritom

Na kraju se dogodilo ono što se i očekivalo. Dinamo je preskočio prepreku u Bijelom Brdu i nastavlja natjecanje u SuperSport Hrvatskom kupu. No nogometaši BSK-a, njihov trener, stručni stožer i vodstvo kluba ne mogu biti nezadovoljni. Bjelobrđani su pružili dostojan otpor favoriziranim i kvalitetnijim Zagrepčanima, kod kojih je presudila indivudualna kvaliteta Ivanušeca i Oršića, čiji je bljesak u nastavku odlučio putnika u sljedeći natjecateljski krug.



Rano 0:1 pa 2:1


Nakon 60-ak sekundi igre, impresionirani atmosferom i protivnikom, domaći su bili u zaostatku ne snašavši se pred svojim vratima kada je slijeva Ivanušec dubinski ubacio slobodni udarac, koji je netko od "plavih" glavom prenio na drugu stranu, kamo je utrčao Gojak i iz blizine svladao Đilasa - 0:1. Zagrepčani su nastavili opsjedati bjelobrdska vrata, koja su ponovno bila ugrožena u 16. minuti, kada je Andrić iz obećavajuće pozicije sa 16 metara šutirao, a uklizavanjem ga blokirao Gačić. Najava popuštanja gostujućeg pritiska stigla je u 21. minuti, kada je u prvom posjetu protivničkoj polovini terena Ilić slijeva šutirao u naručje Zagorca. Slično kao Čikvar šest minuta poslije, ali sui potom sve hrabriji Bjelobrđani to u 33. minuti i materijalizirali. Iz desnog je kuta Matija Mišić ubacio na peterac, gdje je najviše skočio Bjelokošćanin Gbane i glavom skrenuo loptu u mrežu - 1:1. Minutu potom na drugoj je strani s 25 metara Bulat ciljao lijevi donji kut, kamo se bacio Đilas i spriječio pogodak. Tako omogućivši suigračima, odmah potom, poentiranje na drugoj strani, nakon što je Šimičić dubinski tražio Čikvara, prije kojeg je do lopte došao Zagorac i promašio je, a napadaču BSK-a zatim nije bilo teško ubaciti loptu u praznu mrežu za 2:1. "Modri" su se potom trgnuli i ponovno prenijeli zbivanja pred domaća vrata, koja su u 38. minuti bila ozbiljnije ugrožena. Slijeva je prošao Leovac i centrirao na glavu Gojaka, čiji je udarac zaustavila greda. Dvije minute poslije Zagrepčani su ipak uspjeli izjednačiti, nakon što je Ivanušec dugo držao loptu u protivničkom 16-ercu te zatim slijeva centrirao i pronašao Andrića, koji je svladao Đilasa - 2:2. Domaći su, međutim, na odmor mogli s prednošću, ali je volej Periše zdesna, s desetak metara, Špikić blokirao i onemogućio prolazak lopte u suprotni kut.

Oršić - velemajstor


U nastavak su oba trenera krenula s početnim sastavima, od kojih je očekivano gostujući bio aktivniji. Bez, međutim, pravih prijetnji do 57. minute, kada je Bulat ubacio iz desnog kuta, a pred vratima skočio Gojak i prebacio ih. Dvije minute potom Ivanušec je prošao po lijevoj strani i prizemno zavrnuo pred vrata, gdje je ispred "plavih" u posljednji tren intervenirao Gačić. Kada su domaći već uspjeli amortizirati nasrtaje "modrih", zbio se u 71. minuti, ključni jučerašnji trenutak. Gosti su izborili udarac iz lijevog kuta, odakle je Oršić oštro desnom nogom centrirao na drugu vratnicu, gdje je lopta udarena efeom završila iza iznenađenog Đilasa i oko 1500 gledatelja - 2:3. Zagrepčani su potom kontrolirali igru, koju domaći nisu bili više u stanju preokrenuti, ali su u 86. minuti mogli susret odvesti u produžetke. Kapetanu BSK-a Mišiću lopta je tada na 16 metara došla na lijevu nogu, a udarac je otišao nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice, za uzdah gledatelja i zaključenje jedne lijepe i ugodne predstave u Bijelom Brdu s povijesnim predznakom. BSK je ugostio prvaka države, odigrao dobru utakmicu, ali na kraju nije mogao do senzacije... No i ovako je ostavio sjajan dojam.



Dražen Lekšan
odličan dojam
PRVAK JE DUGO LOMIO OTPOR DOMAĆINA

BSK       2 (2)

DINAMO       3 (2)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme: sunčano. Teren: s umjetnom travom. Gledatelja: 1500. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 7. Strijelci: 0:1 Gojak (2), 1:1 Gbane (33), 2:1 Čikvar (35), 2:2 Andrić (40), 2:3 Oršić (71). Žuti kartoni: Župan (BSK) i Baturina (Dinamo). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Đilas 6, Dobrijević 6,5, Gačić 6,5, Majtanić 6,5, Periša 6,5, Gbane 7 (od 68. I. Mihaljević 6), M. Mišić 7, Župan 6 (od 85. Bolano -), Ilić 7 (od 77. Bernobić -), Čikvar 7 (od 77. Lozić -), Šimičić 6,5 (od 68. Kraljević 6). Trener: Tomislav Steinbrückner 7

DINAMO: Zagorac 5, Ristovski 6,5 (od 75. Moharrami -), Laurrisen 6, Dilaver 6, Leovac 7 (od 63. Moubandje 6,5), Gojak 7 (od 63. Tolić 6), Bulat 6,5 (od 89. J. Mišić -), Ivanušec 7,5, Špikić 6,5 (od 75. Baturina -), Andrić 7, Oršić 7,5. Trener: Damir Krznar 7

IGRAČ UTAKMICE:

LUKA IVANUŠEC (DINAMO)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike