Sport
PETRU BOČKAJU LEŽI RUJEVICA

Otišao sam k predsjedniku i tražio da ostanem u Osijeku
Objavljeno 28. listopada, 2021.
Najviše pogodaka u Osijekovu dresu Bočkaj je postigao protiv Rijeke - šest

Nogometaše Osijeka u nedjelju očekuje derbi protiv Rijeke na Rujevici, a jedan se igrač u njihovim redovima posebno veseli tom susretu. Petar Bočkaj dosad je bio pravi "penicilin" za Riječane, jer im je "stavio" šest pogodaka u međusobnim susretima, što u prvenstvu, što u Kupu. Nikome u HNL-u Bočkaj nije toliko zabijao u dresu bijelo-plavih.



Bočkaj je jedan od posljednjih nogometnih romantika u redovima bijelo-plavih. Čovjek zbog čijeg se poteza isplati kupiti ulaznica za utakmicu jer je uvijek spreman nekakvom vragolijom na terenu podignuti publiku na noge.

Leži mu Rujevica


Proizlazi kako je protiv Rijeke uvijek inspiriran, a posebno se to odnosi na susrete koji se igraju na Rujevici. Nema dvojbe kako u redovima Rijeke dobiju laganu glavobolju kada stiže Osijek s Perom u momčadi. Naime, pet od šest pogodaka protiv Riječana Bočkaj je zabio baš na Rujevici, a gotovo su svi oni bili mala remek-djela.

- Ispada kako su mi mušterija. Volim igrati na Rujevici jer je odličan teren, atmosfera je uvijek nabrijana, a mene sve to pokreće. Ne mogu reći kako sam protiv Rijeke posebno inspiriran, ali eto protiv njih me hoće pogodak. I stvarno su svi koje sam postigao bili posebni. Jedino onaj prvi u Kupu je bio "normalan" - kaže Petar Bočkaj.

Od tih pet dva je zabio iz slobodnih udaraca, jedan s više od 20 metara iz igre, a jedan sjajnim udarcem u suprotni kut s 15-ak metara iskosa, te taj jedan "normalan" kako kaže. Inače, zanimljivo je kako je posljednji prvenstveni pogodak iz slobodnjaka koji su mu specijalnost zabio baš Rijeci u Gradskom vrtu prije više od godinu dana. Iako se navijači bijelo-plavih i danas unaprijed vesele kada je slobodnjak na 20 i više metara od vrata, Pero u posljednje vrijeme više nije "bombardero" nego "asistero".

- Istina je, malo su me stali slobodnjaci, ali ih i nemamo previše na utakmicama. Zato me idu asistencije, a one su važan doprinos momčadi i našim dobrim rezultatima. No nisam odustao od slobodnjaka. Možda zabijem već u nedjelju kad me već tako ide na Rujevici.

Prošle sezone s deset asistencija bio je najbolji u toj kategoriji u HNL-u, a ove sezone je već na šest, pa bi lako mogao nadmašiti prošlosezonske brojke.

- Uvijek mi je cilj biti bolji. Vjerujem kako ću ove sezone imati još bolju statistiku nego prošle kada su u pitanju pogodci i asistencije bez obzira na to što igram dalje od vrata. Meni to nije problem. Volio bih igrati bliže golu, ali ako momčadi mogu više dati na poziciji lijevog beka, nemam ništa protiv. Nikada se nisam opterećivao mjestom na kojem igram. Samo želim uvijek dati najbolje od sebe. Ako si dobar igrač, onda ti pozicija na kojoj igraš nije nikakav problem.

Uživa u Osijeku


Bočkaj je trenutačno jedan od igrača s najdužim stažem u Gradskom vrtu kada je u pitanju aktulani igrački kadar. Samo su besmrtni kapetan Mile Škorić i vratar Marko Malenica duže tu od njega. Kada je u ljeto 2017. dolazio u Osijek, vjerojatno nije očekivao kako će se toliko dugo zadržati.

- Iskreno nisam. Međutim, nemam ništa protiv. Uživam ovdje, skrasio sam se, navijači me vole i podržavaju, što mi daje samopouzdanje. U takvim uvjetima baš je užitak igrati.

Ljetos je bilo "šuškanja" oko njegova transfera, ali Pero se odlučio za neuobičajen potez. Osobno je tražio predsjednika Ferenca Sakalja da ostane u Osijeku.

- Istina je kako sam presjekao te priče o transferu. Razloga je bilo više. Prvo je obiteljski, jer sam dobio prinovu u obitelji i nije bio trenutak za selidbe, a drugi je taj što mi je jednostavno dobro ovdje, a mislim kako još mogu dosta toga dati Osijeku.

Danas je posve sazrio, smirio se i postao pravi obiteljski čovjek. Prije koju godinu nosila ga je ona "mladost-ludost", a nakon slučajeva "benza" i "drvo", svoj potpuni mir našao je u Tenji. Neuobičajeno mjesto za život kada su nogometaši Osijeka u pitanju.

- Nisam prije bio u Tenji. Donedavno mi je susjed bio Ramon Mierez. Međutim, nema tu nikakvog misterija. Supruga mi je odande, ukazala nam se prilika kupiti kuću i iskoristili smo je pa sad doista uživamo. Smirio sam se, kažete, a valjda je to istina ako me zovete zbog dobrih igara - kroz smijeh je zaključio Bočkaj.

Tipični Pero. Uvijek nasmijan, dobro raspoložen i uvijek spreman isporučiti genijalan potez na terenu. Stoga, uopće nije čudo što je iznimno omiljen među navijačima Osijeka.



Dalibor Keler
6

pogodaka zabio

je Bočkaj Rijeci otkako je u Gradskom vrtu

PRVENSTVO I KUP
Osijek se i ove sezone bori za oba trofeja. No bit će to teška misija. HNL je jako izjednačen, a u Kupu posljednjih godina Osijek nije baš imao sreće.

- Valjda će se ona promijeniti kada je Kup u pitanju. To je specifično natjecanje u kojem je sve moguće. Što se prvenstva tiče, HNL je po meni ove sezone najjači otkako igram u njemu. Utakmice su zanimljive, igra se otvoreno i meni je užitak igrati takav nogomet. Borba za trofeje bit će itekako neizvjesna - smatra Bočkaj.

Bočkaj je posve sazrio, smirio se i postao pravi obiteljski čovjek. Dani “ludovanja” su daleko iza njega

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike