Regija
PETA U HRVATSKOJ, ALI PRVA SAMOPOSLUŽNA I AUTOMATIZIRANA

U Slavonskom Brodu otvorena punionica na stlačeni prirodni plin
Objavljeno 26. listopada, 2021.
SLAVONSKI BROD - U Slavonskom Brodu u utorak je otvorena punionica na stlačeni prirodni plin, peta u Hrvatskoj, ali prva samoposlužna i potpuno automatizirana. Navedeni energent prirodni je plin komprimiran na 250 bara, a njegovo izgaranje manje šteti okolišu (manje dušikovih oksida, ugljičnog monoksida i krutih čestica PM-a). Stlačeni prirodni plin zauzima malo prostora, pa je prikladan za gorivo za osobne automobile, ali i za vozila gospodarske namjene, kao što su kamioni i autobusi. Korištenjem ovog energenta ostvaruju se i znatne financijske uštede, od 30 do 40 posto, u odnosu prema vozilima koja pogone benzinski i dizel-motori. Punionica je smještena na dobrom prometnom položaju, u blizini važnih prometnica - autoceste A3 (Bregana - Zagreb - Lipovac), i državne ceste D5 (povezuje Mađarsku i BiH). Radovi na punionici počeli su u lipnju 2020., a investicija je vrijedna 3,7 milijuna kuna bez PDV-a.

Investiciju i njezino značenje za Slavonski Brod na otvorenju je prezentirao Dalibor Bukvić, direktor Brod-plina, a tehnološki aspekt funkcioniranja objasnio je Krešimir Marijanović, voditelj projekta gradnje. Punionicu je službeno otvorio gradonačelnik Mirko Duspara.

Radno vrijeme punionice je od 0 do 24 sata, a nalazi se u Ulici Trešnjica 7. Budući da je u cijelosti automatizirana i samoposlužna, plaćanje je moguće isključivo bankovnim karticama. D.S.R.
Možda ste propustili...

PROGRAM ZA MOTIVACIJU I EDUKACIJU PODUZETNIKA

ViP Startup Mreža: Devet timova predstavlja ideje

DJEČJI DOM "SV. ANA" STAMBENO ZBRINJAVA I ŠTIĆENIKE NAKON 18. GODINE

Primaju donacije u novcu, materijalu, opremi i usluzi za novi stan mladima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠEST MJESECI NAKON PROMJENE VLASTI

Kadrovska križaljka u Županji je posložena

2

ZIMSKI VAŠAR I ČVARAK FEST

Najbolje čvarke istopili članovi osječke Šuške

3

BAGERI STIGLI, NA JEZERU POČELI RADOVI

Uklonjeni montažni restoran i terasa