Sport
BIJELO-PLAVI NASTAVLJAJU SVOJ PUT U KUPU

Nakon više od dva mjeseca proradio je "El Toro" Mierez
Objavljeno 26. listopada, 2021.
Nije to bila lagana utakmica, ali Osijek nije dopustio iznenađenje

Vezani članci

KLUB MU VJERUJE

Argentinac produžio do 2025. godine

Dvije dobre i jednu lošiju vijesti dobili su navijači Osijeka s utakmice osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa protiv Rudeša. Prva glasi: Osijek je, očekivano, izborio plasman među osam najboljih momčadi u tom natjecanju, a druga je još bolja, Ramon Mierez je konačno zabio pogodak, kojim je prekinuo svoj golgeterski post duži od dva mjeseca. A ona loša je - Mierez je zabio pa napustio travnjak šepajući.



Posljednji put Argentinac je bio strijelac još 15. kolovoza, protiv Rijeke u Gradskom vrtu. I to je sukus utakmice koja je bila sve samo ne lak posao za osječku momčad. Rudeš se postavio hrabro i odlučno, nije se nimalo prepao Osijeka, niti se odlučio na nekakvu dekadentnu taktiku u toj utakmici. Pokušavala je zagrebačka momčad iznenaditi Osječane, ali oni su ipak bili prejaki. Osijek nije igrao u svojoj najvišoj brzini, pa je u prvom poluvremenu imao malo problema u sredini terena s agresivnim domaćinom. Srbljinović i Bašić nisu dali prostora Žaperu i Nejašmiću za organizaciju napada, pa u tom dijelu susreta nije bilo previše uzbuđenja. Imao je Osijek priliku u 21. minuti, kada je Topčagić proigrao Miereza, kojem je taj pas bio malo prejak, pa nije uspio uputiti udarac kakav je želio, istina, lopta je prošla vratara Kralja, ali je usporila, pa ju je Boršić uspio raščistiti ispred praznih vrata. I domaćin je imao jednu ozbiljnu prijetnju, ali je nju otklonio Barišić izbacivši loptu ispred Sekulića u petercu. Tako je Osijek pitanje prolaska u sljedeću rundu Kupa morao rješavati u nastavku susreta. I nije trebalo dugo čekati na vodstvo bijelo-plavih. Istina, prije njega Rudeš je opet zaprijetio, ali je ovaj put Škorić pravovremenom intervencijom spriječio Majića u dobroj prilici. Bijelo-plavi su do prednosti došli u 55. minuti zahvalujući finom ubačaju Ndockyta, koji je u stilu pravog centarfora u pogodak pretvorio Fiolić. Taj pogodak zakratko je uzdrmao domaćina, ali nije značio konačnu njegovu kapitulaciju. Rudeš je tražio izjednačenje, a prednjačio je vižljasti Kamanga, koji je ušao na početku drugog dijela. U 59. minuti Barešić je na vratima Osijeka dobro zaustavio njegov udarac s osam metara. Osijek je pitanje pobjednika mogao riješiti u 70. minuti, kada je Bohar već prebacio istrčalog Kralja, ali je loptu ispred praznih vrata izbacio Ćosić. No pokazalo se kako je to samo bila odgoda potvrde pobjede osječke momčadi, jer je Mierez samo minutu poslije zabio iz drugog pokušaja nakon nove asistencije razigranog Ndockyta. Ni tada moral Rudeša nije pao. Silno su domaćini željeli postići pogodak kojim bi neizvjesnost držali do samog kraja, a u toj jurnjavi otvorilo se puno prostora iza leđa njihove obrane, koji je za bjegove iskoristio Bohar. No Slovenac nikako nije pronalazio načina kako svladati Kralja iako je imao nekoliko dobrih prilika za to. U 78. minuti Mierez je pao nakon jednog duela i napustio je teren šepajući, iskrenuo je zglob, a za nadati je se da ozljeda nije ozbiljnija.

Rudeš je na korak do smanjena zaostatka bio u 84. minuti, kada se Kamanga dobro snašao i pucao s pet metara, ali je veliku obranu zabilježio Barešić, pa je Osijek mirno odmarširao u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa.


Dalibor Keler

ZAGREB - Stadion ŠRC-a Rudeš. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 500. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) - 7. Strijelci: 0:1 Fiolić (55), 0:2 Mierez (71). Žuti kartoni: Srbljinović, Marković (Rudeš), Lončar, Čeberko, Žaper (Osijek). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: MERVEIL NDOCKYT (OSIJEK)

RUDEŠ

0

Kralj 6, B. Brajković 6,5, Pavlek 6, Ćosić 6, Boršić 6, Bašić 6,5, Srbljinović 6,5 (od 77. Borovac -), Majić 6 (od 72. R, Brajković 6), Sekulić 6 (od 77. Đaković -), Latković 6 (od 56. Marković 6), Škrijelj 6 (od 46. Kamga 6,5)

OSIJEK

2 (0)

Barešić 7, Barišić 6,5, Škorić 7 (od 78. Daku -), Lončar 6, Čeberko 6, Nejašmić 6,5 (od 66. Pilj 6), Žaper 6,5, Ndockyt 7,5, Fiolić 7 (od 85. Hiroš -), Mierez 7 (od 78. Bočkaj -), Topčagić 6 (od 66. Bohar 6,5)

0:1

Ndockyt je ubacio zdesna, a Fiolić uletio na prvu vratnicu i glavom zakucao loptu u mrežu

0:2

Na Nodckytov ubačaj Mierez je pucao glavom, što je Kralj kratko odbio, a Argentinac iz drugog pokušaja ne griješi

Najčitanije iz rubrike