Regija
OMOGUĆITI SIGURNU I KVALITETNU VODOOPSKRBU I ODVODNJU

U slavljeničkoj godini VVK-a radovi za 160 milijuna kuna
Objavljeno 26. listopada, 2021.
VINKOVCI



Vinkovački vodovod i kanalizacija u godini kada slavi 50 godina postojanja bilježi i dobre poslovne rezultate, što je nastavak prošlogodišnjeg poslovanja, o čemu je direktor Ivan Rimac podnio na sjednici Gradskog vijeća iscrpno izvješće koje su vijećnici prihvatili. Ova gradska tvrtka koja se bavi distribucijom vode i odvodnjom u Vinkovcima, ali i u velikom dijelu Vukovarsko-srijemske županije, 2020. je završila pozitivno i ističu kako su brojni projekti i u ovoj godini te je ukupna vrijednost investicija 160 milijuna kuna.

- Uz sve investicije koje su u tijeku velika sredstva ulažemo i u projektiranje i planiranje. Samo je ove godine za tu namjenu izdvojeno 6,7 milijuna kuna Hrvatskih voda, jedinica lokalne samouprave i naše tvrtke. Planiraju se nove aglomeracije, rekonstrukcija mreže vodoopskrbe i odvodnje u nekoliko gradova i općina, vodospreme kako bismo našim korisnicima omogućili sigurnu i kvalitetnu vodoopskrbu i odvodnju – kaže direktor VVK-a Ivan Rimac.

U završnoj je fazi najveći projekt u posljednjih nekoliko godina "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna" vrijedan 384 milijuna kuna financiran u gotovo 71-postotnom iznosu iz EU-a. Izgrađeno je i rekonstruirano 159 od ukupno 162 kilometra mreže javne odvodnje uz sanaciju terena i asfaltiranje. U Andrijaševcima i Rokovcima radi se na 10 crpnih stanica, čime će se povezati na cjevovod u Vinkovcima, a time i na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Jošine. Očekuje se skoro puštanje u rad preostalih 30 novih crpnih stanica na kojima su izvedeni građevinski radovi. Ukupna je vrijednost radova 344,5 milijuna kuna. Završena je rekonstrukcija i dogradnja UPOV-a Jošine te je u tijeku probni rad, nakon čega slijedi tehnički prijam, a počeli su i radovi na izgradnji kišnih preljevnih spremnika Dilj i Zalužje u Vinkovcima. Ukupna je vrijednost tih radova 17 milijuna kuna. Kada je riječ o regionalnom vodovodu, intenzivne su aktivnosti na području Cvelferije, županjske Posavine, gdje je završen cjevovod Drenovci - Soljani i Soljani - Strošinci, a radi se cjevovod Drenovci - Gunja istok - Đurići i Soljani - Vrbanja. Završetak radova, kojim će biti osigurana zdravstveno ispravna voda iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima, očekuje se krajem sljedeće godine. Na regionalni vodovod, ističu u VVK-u, ove su godine spojeni i Marinci, kao posljednje naselje u Općini Nuštar. M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike