Sport
EHF EUROPSKA LIGA

Jaganjac: Savehof igra atomski rukomet, baš kakav i mi želimo
Objavljeno 26. listopada, 2021.
Susret 2. kola C skupine EL NEXE - Savehof počinje u 18.45

Bomba u posljednjim sekundama susreta protiv Aixa vrtjela se po društvenim mrežama. Halil Jaganjac svojim je pogotkom donio startnu pobjedu rukometašima NEXE-a u gostima kod francuskog Pauc Handballa.



No, kako se zna reći, bodovi u gostima dobiju na težini tek kada se pobijedi i kod kuće. NEXE za to prigodu ima već večeras. U 2. kolu C skupine Europske lige u goste u dvoranu Osnovne škole Kralja Tomislava stiže Savehof. Švedski je prvak vrlo uvjerljivo krenuo u Europsku ligu. U prvom kolu na domaćem terenu nadigrali su španjolsku La Rioju, bilo je čak 43:31 za Šveđane. Gledajući njihov roster, radi se o vrlo mladoj, ali očito poletnoj momčadi. Protiv La Rioje najviše je zabio 23-godišnji desni vanjski Gzim Salihi, a istaknuli su se i srednji vanjski Elias Eleffsen Skipagotu, inače zanimljivo reprezentativac Farskih otoka, koji je zabio osam pogodaka, te desno krilo Sebastian Karlsson i lijevi vanjski Rune Schroeder sa po sedam pogodaka. Karlsson i Schroeder su s 26 godina među iskusnijim igračima Savehofa. U rosteru bilježimo tek jednoga igrača s više od 30 godina, 33-godišnjeg lijevog vanjskog Jonathana Stenbackena.

Dosta je igrača koji su još tinejdžeri, tako da ćemo o njima tek čuti u godinama koje dolaze.

- Gledali smo ih već i analizirali. Pogledali smo utakmicu protiv La Rioje, gdje su oni zabili više od 40 golova. Igraju doista atomski rukomet, brzi, pravi skandinavski - ocijenio je Halil Jaganjac, u ovom trenutku možda i najveća "nadolazeća zvijezda" europskog rukometa.

Jaganjac je uvjeren kako im našička momčad može ne samo parirat nego ih i pobijediti.

- Mislim da se njihov stil može usporediti s našim stilom rukometa, odnosno onoga što forsira naš trener Tamše. I mi težimo brzoj igri, kontrama i polukontrama i brzom vraćanju u obranu, što će biti jako važno. Igramo protiv prvaka Švedske, renomiranog protivnika s velikom tradicijom. Itekako ćemo se morati potruditi kako bismo i njih pobijedili, ali sam siguran da će to biti predivna rukometna utakmica za gledanje - rekao je Jaganjac.

Nažalost, nakon povratka iz Francuske, potvrdile su se loše vijesti i sumnje oko ozljede Frana Milete. Dijagnosticirano mu je puknuće prednjih križnih ligamenata, slijedi operacija i dugotrajni oporavak, pa je, prema svemu sudeći, mlado desno krilo NEXE-a izgubljeno za ovu sezonu. U najgorem trenutku za njega, upravo su se on i Jaganjac početkom studenoga trebali odazvati bivšem treneru, a danas izborniku Hrvoju Horvatu, na okupljanju reprezentacije.

- Ostali smo bez Milete, ali poznavajući Frana siguran sam da će se brzo vratiti i još bolji - poručio je Jaganjac, koji je i pobjedu protiv PAUC Handballa posvetio nesretnom suigraču.



Krešimir Lacković
C SKUPINA
Parovi 2. kola: NEXE - Savehof, Magdeburg - PAUC Handball (18,45 sati), Logrono La Rioja - Gorenje (21 sati).

Tablica

1. IK Sävehof       1       1       0       0       43: 31       2

2. SC Magdeburg       1       1       0       0       31: 27       2

3. RK Nexe       1       1       0       0       30: 29       2

4. PAUC Handball       1       0       0       1       29: 30       0

5. RK Gorenje       1       0       0       1       27:31       0

6. BM La Rioja       1       0       0       1       31: 43       0

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike