Osijek
U DONJOGRADSKOJ CRKVI RADOSNE VIJESTI

Za Dan reformacije konferencija "Život dostojan poziva"
Objavljeno 26. listopada, 2021.
Ovogodišnji Dan reformacije, koji se svake godine obilježava 31. listopada, u Osijeku će biti obilježen kao kulminacija trodnevne konferencije pod nazivom "Život dostojan poziva" koju prvi put u Hrvatskoj i široj regiji organizira udruženje The Gospel Coalition Jugoistočna Europa u suradnji s Protestantskim evanđeoskim vijećem te u suorganizaciji s Visokim evanđeoskim teološkim učilištem.

Međunarodna konferencija "Život dostojan poziva" održat će se u Osijeku od četvrtka do subote u donjogradskoj crkvi Radosne vijesti (Cvjetkova 32). Na konferenciji će gostovati jedan od najznačajnijih teologa i učitelja Biblije, dr. Don Carson, profesor emeritus Novoga zavjeta na Trinity Evangelical Divinity School (SAD) i jedan od osnivača The Gospel Coalition. Uz njega najavljeno je i sudjelovanje Tima Savagea iz spomenutog udruženja, kao i brojni govornici iz Hrvatske.

Teme izlaganja obuhvatit će različita područja života i djelovanja suvremenih kršćana poput crkve, obitelji, posla, životnih i društvenih odnosa i slično, a cilj konferencije je okupiti crkvene vođe, teologe i teologinje, vjernice i vjernike oko evanđelja Isusa Krista radi zajedničkog istraživanja Svetog pisma i razmatranja poziva kršćana te čuda i dostatnosti Božje milosti. Događanje će se održati uživo (uz pridržavanje mjera propisanih za COVID-19). Svečano reformacijsko bogoslužje u nedjelju predvodit će dr. Carson, bogoslužje će se održati s početkom u 10 sati u crkvi Radosne vijesti D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike