Regija
KONCERTI INDIRE FORZE, TS-A KAS, ADVENT, KLIZALIŠTE...

Novi direktor TZ-a Županje najavljuje brojne događaje i turističko otvaranje grada
Objavljeno 26. listopada, 2021.
ŽUPANJA



Na temelju javnog natječaja raspisanog početkom kolovoza, na koji su pristigle dvije prijave, a jedna je bila valjana, za direktora Ureda Turističke zajednice grada Županje izabran je Kruno Šarić, profesor njemačkog jezika i povijesti.



Nastavit će, rečeno je, raditi na razvoju, jačanju i promociji bogatstva i potencijala ruralnog turizma, prepoznatljivim manifestacijama, sajmovima i drugim događajima. Naglasak će staviti na turističko otvaranje Županje i pozicioniranje na turističkoj karti Hrvatske. Novoizabrani direktor smatra da TZ građanima treba ponuditi što više sadržaja cijele godine i u svoj rad uključiti sve udruge, iznajmljivače privatnog smještaja, obrtnike, ugostitelje, OPG-ove, a sve s ciljem obogaćivanja turističke ponude, povećanja broja dolazaka turista i ostvarenih noćenja. A svoju će turističku priču, napominje, Županja dodatno pojačati suradnjom sa susjednim gradovima i općinama.

- Osnovna je zamisao da TZ bude uključen u sve kulturno-zabavne događaje u gradu, da bude njihov organizator i kontakt-mjesto za sve potencijalne organizatore takvih događaja u Županji – objašnjava Šarić. Tu su, prije svega, Šokačko sijelo, Advent, obilježavanje Dana grada, Županjsko ljeto, Žetva i vršidba u prošlosti, te ostale manifestacije koje njeguju tradiciju i običaje županjskog kraja. Naglašava da Županja turistima ima što ponuditi, a zajednički će se dodatno poraditi na promociji toga kraja i dovođenju što većeg broja posjetitelja.

Najavljuje i zanimljive događaje koji očekuju Županjce do kraja godine. U povodu proslave crkvenog goda Župe sv. Nikole Tavelića, u petak, 12. studenoga, u velikom šatoru na parkiralištu trgovačkog centra nastupit će Indira Forza, a dan poslije TS Kas. U suradnji s Gradom i udrugom Urban Fest, TZ je počeo pripreme za organizaciju Adventa u Županji, koji će trajati od 17. do 31. prosinca. Građani će moći uživati u pravoj božićnoj čaroliji, u raznovrsnom kulturno-umjetničkom i zabavnom programu s brojnim izvođačima, uz bogatu ugostiteljsku ponudu. A na trgu će biti postavljeno i klizalište, koje djeca i mladi nestrpljivo očekuju.

Naglasak u radu TZ-a novoizabrani direktor stavit će i na suradnju s novoosnovanom Sportskom zajednicom Grada Županja.

- Općepoznato je da je Županja kolijevka nogometa i tenisa u Republici Hrvatskoj i tu činjenicu moramo puno bolje iskoristiti i na njoj graditi turistički potencijal ovoga kraja - zaključuje Kruno Šarić. M.L.O.
Turistički potencijal treba graditi i na činjenici da je Županja kolijevka igranja nogometa i tenisa u RH

Najčitanije iz rubrike