Regija
ZAVRŠENI GRADSKI UNUTASTRANAČKI IZBORI

Dr. sc. Pavo Lucić novi je predsjednik HDZ-a Županje
Objavljeno 25. listopada, 2021.

Dr. sc. Pavo Lucić novi je predsjednik HDZ-a Županje. U drugom krugu unutarstranačkih izbora s osvojenih 303 glasa pobijedio je svoga protukandidata Vladimira Balentovića koji je dobio 288 glasova.
- Ovo je bila tijesna borba s 15 glasova razlike. Drago mi je što su članovi prepoznali moju energiju i kvalitetu našeg tima. Smatram da apsolutno treba ujedini i konsolidirati stranku u našemu gradu, osnažiti je i učiniti je dugoročno održivom, i u tome ćemo smjeru ići. Trebamo stvoriti čvrstu platformu i na sljedećim lokalnim izborima iznjedriti pobjedu. Na tome ćemo svi intenzivno raditi – kazao je za Glas Slavonije novoizabrani predsjednik.

Na čelnom je mjestu županjskog HDZ-a nakon 16 godina zamijenio bivšeg  gradonačelnika Davora Miličevića, koji se ovaj put na unutarstranačkim izborima  nije ni kandidirao.

- Apsolutno se želim posvetiti i mladeži HDZ-a,  regrutirat ćemo nove članove, otvoriti se i osnažiti pomladak, kao vrlo važan dio stranke i također ga podići na jednu višu razinu.  Želimo modernizirati stranku u našemu gradu – zaključio je. 

Izabrani potpredsjednici GO HDZ-a Županje su Mladen Stažić, Dražen Đaković i Tin Dogan.
Lucić zahvaljuje svima na ukazanom povjerenju i vjeruje da će ga svojim radom i opravdati, a sve članove stranke poziva na zajednički rad i disciplinu.

Završetkom unutastranačkih izbora očekuje se da će gradska vlast sada imati jaču oporbu u Gradskom vijeću, gdje je pet članova HDZ-a, među njima i Pavo Lucić.
- Ovo je zapravo bila jedna neviđena situacija jer mi do sada kao gradski vijećnici HDZ-a nismo imali nikakvu hijerarhiju, osim  predsjednika Kluba vijećnika. Svi smo iz bivšeg gradskog odbora stranke dali ostavku i pripremali se za unutarstranačke izbore, tako da je situacija doista bila nezavidna. Mislim da će se sada neke stvari konačno i mijenjati – ustvrdio je. Poručuje kako će se sada zajednički i kvalitetno prionuti radu, osnaživanju i moderniziranju stranke, kako bi se HDZ u Županji za tri i pol godine vratio na vlast.

Lucićev protukandidat Vladimir Balentović čestitao je novoizabranom predsjedniku i zaželio uspješan rad.
- Još jedni unutarstranački izbori su iza nas i ovom prilikom želim zahvaliti svim članovima koji su izašli na izbore i onima koji su vodili ovaj izborni proces. Vjerujem da članovi znaju što rade i da su izabrali novo vodstvo koje će stranku odvesti u nove pobjede, koje su nam dosta daleko – poručio je.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike