Sport
NAKON POVRATKA IZ JAPANA STIŽE NA HRVATSKI GIMNASTIČKI SKUP U OSIJEKU

Uopće nije loše s 35 biti sedmi na svijetu
Objavljeno 25. listopada, 2021.
Filip Ude nije mogao do medalje, u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u japanskom Kitakyushuu zauzeo je sedmo mjesto. Bilo je to za hrvatskog gimnastičara četvrto finale na SP-u, jedan pad s konja i ocjena od 13.833 za vježbu sa startom od 6.1 bilo je dovoljno za sedmu poziciju.

Iako se za Japance vežu riječi "savršeni i točni", na ovom Svjetskom prvenstvu ti su mitovi srušeni. Ništa nije bilo niti savršeno niti točno, naprotiv, i samo finale konja s hvataljkama kasnilo je više od pola sata, a to je, čini se, ostavilo traga na natjecatelje, jer je bilo dosta pogrešaka i padova. U tom kaosu najbolje se snašao Amerikanac Stephen Nedoroscik koji je s 15.266 bodova postao svjetski prvak, dok su srebro podijelili Kinez Hao Weng i Japanac Kazuma Kaya (14.900).

- Dugo smo čekali, ohladili se... Pa bilo smo nekih 40 minuta na propuhu, bilo je hladno, a finale nikako da počne. No, svima su nam uvjeti bili isti. Na kraju nitko nije briljirao, osim Amerikanca, iako ni on nije napravio vježbu kako treba. Super sam krenuo, osjećao sam se kao pero lagan, pun snage. Konj je bio jako sklizak i taman sam stavio ruku ne na med, nego na magnezij i, na žalost, malo mi je trznula ruka, poskliznuo sam se, izgubio ravnotežu i to se sve dogodilo u sekundi i, na žalost, nisam odradio cijelu vježbu. Jednostavno, nisam dobro namazao konja s medom - poručio je Filip Ude nakon finala koji je s 35 godina sedmi na svijetu, a dodaje kako u njemu još ima volje, želje i motiva.

Nakon povratka iz Japana Filip ide kući u Čakovec, a onda stiže u Osijek. Sljedećeg vikenda Osijek je domaćin gimnastičkog prvenstva Hrvatske i Ude je najavio dolazak. I. Li.
Možda ste propustili...

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike