Sport
REZULTATSKA KATASTROFA U 7. KOLU HT PREMIJER LIGE

Brokeri dobili lekciju
od motiviranog lidera
Objavljeno 24. listopada, 2021.

Pet dana nakon dobre partije protiv aktualnog prvaka u Zadru osječki košarkaši nisu ponovili nešto slično protiv trenutačnog lidera HT Premijer lige. Split je u Gradskom vrtu bio kvalitetan i autoritativan od podbacivanja i u sklopu 7. kola bez problema stigao do šeste uzastopne pobjede.



Očekivalo se da bi gosti možda mogli imati problema s umorom jer su dva dana ranije igrali protiv Igoekee u ABA ligi. No od umora ni traga, naprotiv, igrači Srđana Subotića letjeli su parketom, potpuno su nadigrali i neutralizirali "brokere". Već na otvaranju susreta bilo je jasno da će se Vrijednosnice Osijek s favoritom nositi teže od očekivanja. Gosti su otvorili sa sedam poena u nizu, svoje prve domaćin zabija s linije slobodnih bacanja u 4. minuti, a u onoj sljedećoj Topolović stavlja i prve poene za Osječane iz igre. Nakon šest promašenih šutova napokon je nešto ušlo, a za napadačke probleme zaslužna je odlična obrana gostiju, koji nisu dali disati igračima koje je trener Marko Mandić držao na parketu. Ulaskom Makoija malo se popravila protočnost u napadu, ali to je bio tek mali pomak, koji Splićane nije nimalo zabrinjavao. Već do kraja prve dionice oni su isporučili 25 poena preko raspoloženih Baje (10) i Mcleana (9). Ništa se nije promijenilo u drugoj dionici, agresivni gosti i dalje su dominirali i diktirali tempo na parketu koju Osječani nisu mogli pratiti. Tek su sredinom četvrtine Splićani imali kraći napadački predah, ali čim je Subotić vratio Amerikanca i Baju, prednost je opet počela rasti i do poluvremena narasla na 23 poena (23:50). Nakon odmora se očekivalo da bi Split možda mogao prikočiti i rutinski odraditi preostalih 20 minuta. No osam poena Mcleana (zabio na kraju 25) najavilo je da od toga neće biti ništa. Muke "brokera" su se nastavile do kraja, morali su i dalje krvariti za svaki svoj poen, a o obrani nema smisla trošiti riječi. Splićani su zabijali kao na treningu, istrčavali su kontre, kao da dva dana ranije nisu igrali puno zahtjevniju utakmicu u Laktašima. Na kraju je bilo samo pitanje s kojom će razlikom završiti ovaj dvoboj, koji je ponudio apsolutnu dominaciju gosta, koji je u posljednjoj minuti imao i okruglih +40. S obzirom na ono što se događalo na parketu svih 40 minuta, jasno da je VROS zaslužio ovu rezultatsku katastrofu, iz koje bi trebalo izvući i neke pouke. Nije sramota izgubiti od boljeg, ali i u porazu treba dati maksimum i potruditi se da to ne izgleda ovako kako je izgledalo u otužno nedjeljno poslijepodne. N. Benčina
VRIJ.OSIJEK*66

SPLIT*104

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja 100. Suci: Hadžić, Terlević, Đuraki.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Makoi 15 (2-5), Lisica 18 (9-9), Grušanović 4 (4-4), Tomljenović, Tokić, Špehar, Porobić 2, Kuany 15 (1-3), Bošnjak, Pavić, Topolović 12 (4-4).

SPLIT: Perković 12 (2-2), Perasović 17 (1-1), Kedžo 7 (3-3), Runjić 7, Žganec 1 (1-2), Vuko 2, Čampara 14 (2-2), Bajo 14, Mclean 25 (3-3), Barić 5.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA:12:25, 15:25, 18:27, 21:27

Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike