Regija
VIROVITICA

Udruga "Palčići" donirala četiri uređaja za Pedijatriju
Objavljeno 25. listopada, 2021.
Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” donirao je Općoj bolnici Virovitica četiri uređaja za Odjel pedijatrije vrijedna gotovo 100 tisuća kuna, a namijenjena su otkrivanju i liječenju žutice u novorođenčadi i za transport nedonoščadi. U prošlogodišnjoj akciji “Palčići za Hrvatsku” prikupljeno je gotovo 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući kojima su osigurani uređaji za 25 hrvatskih rodilišta.

- Pomoć treba svim bolnicama, a ova je bolnica upravo sa svojom ljetošnjom pričom o blizankama rođenima u 30. tjednu zaslužila ovu donaciju i s posebnim smo zadovoljstvom danas ovdje - za HRT je rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”. Godišnje je u virovitičkoj bolnici 20-ak porođaja s nedonošenom djecom, koja zahtijevaju transport.

- Zato nam je bitna oprema, tu se vidi koliko nije dovoljan samo kadar, liječnici i medicinske sestre, nego koliko je važna i oprema, znači, transportni respiratori, inkubatori, monitori i sve ostalo što nam treba - rekla je Tatjana Sotonica Piria, v.d. voditelja Odjela pedijatrije OB-a Virovitica. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura