Crna kronika
U RAKITOVICI KOD MIHOLJCA

Zbog 14 kilograma marihuane uhićen 33-godišnji diler
Objavljeno 25. listopada, 2021.
Pronađena je i oprema za sušenje marihuane, vage, sef i 125.000 kuna u raznim valutama

Nastavljaju se zapljene marihuane u Osječko-baranjskoj županiji. Ovaj put otkriven je proizvođač marihuane koji je tu drogu prepakiravao u manje vrećice te ju je, sumnjaju u policiji, i preprodavao. Prava plantaža marihuane otkrivena je na donjomiholjačkom području, u Rakitovici.Već duže policajci su sumnjali da 33-godišnjak prodaje marihuanu. Zbog toga su od nadležnog suda zatražili, a u konačnici i dobili, sudski nalog za pretragu kuće i imanja kod Donjeg Miholjca, u Rakitovici. U pretragu su policajci PP Donji Miholjac, uz svjedoke, krenuli u petak, i brzo su im se sumnje pokazale opravdanima. Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli 14 kilograma marihuane u posudama za pojedinačnu prodaju, šest stabljika marihuane visine do 280 centimetara, opremu za sušenje marihuane - grijalicu-transformator, tajmer, plastičnu ceradu obloženu aluminijskom folijom, dvije digitalne vage, sef i oko 125 tisuća kuna u različitim apoenima i valutama, iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.Nakon pretrage policajci su uhitili 33-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i promet drogama". On je u subotu, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i promet drogama", opisano u članku 190. stavku 2. i 6. Kaznenog zakona, nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu. Ako dođe do suđenja i presude za počinjeno kazneno djelo propisana je kazna zatvora do pet godina. Istraga policije oko zapljene marihuane se nastavlja.

Aktivni su prošlog tjedna bili operativci Odjela za droge i na osječkom području. U četvrtak su kazneno prijavili 36-godišnjaka jer su u njegovu domu pronašli i oduzeli četiri staklene posude s 300 grama marihuane, 8 vrećica s 200 grama marihuane, 80 grančica marihuane, 2 pakiranja s 10 sjemenki marihuane, digitalnu vagu, raznu elektroničku opremu, mobitel, ali i dvije zračne puške. Tridesetšestogodišnjak je uhićen.


Milan Bugarić
UZGAJAO MARIHUANU U ŠUMARKU
Posla s dilerima marihuane imali su proteklih dana i policajci u Baranji. Prije nekoliko dana uhitili su i 40-godišnjaka. Nakon dobivanja sudskog naloga njemu su u Belom Manastiru i šumi između Šećerane i Branjina Vrha policajci pronašli i oduzeli 80 stabljika marihuane visine do 280 centimetara, više pribora i alata za zalijevanje, održavanje i branje biljaka, 70 grama svježe ubrane marihuane, kao i opremu pripremljenu za skladištenje i sakrivanje marihuane. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i promet drogama” te je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U PODRAVINI

Mlada trudnica smrtno stradala u slijetanju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana