Sport
BENEDIK MIOČ PONOVNO U GRADSKOM VRTU

Volio bih da nas podcijene, za nas bi bod bio kao kuća
Objavljeno 23. listopada, 2021.

Vezani članci

NAJLAKŠA, ALI I NAJTEŽA UTAKMICA ZA BIJELO-PLAVE

Gostima gori pod petama i suludo je očekivati da će sami od sebe pasti pred favoritom

Nogometaši Osijeka u subotu čekaju Hrvatski dragovoljac, a sa Zagrepčanima u Gradski vrt stiže i bivši član bijelo-plave momčadi, 27-godišnji Benedik Mioč.



Mioč je prošao sve mlađe kategorije NK-a Osijek, a za seniorski sastav u Prvoj HNL debitirao je 2016. godine. Prije i poslije toga kalio se na posudbama, bio je u Segesti, Višnjevcu, Belišću, mađarskoj Puskas Akademiji, da bi ga 2020. Zoran Zekić odveo u Moldaviju, u redove Šerifa. No Mioč se u Moldaviji nije baš najugodnije osjećao, pa je pola godine pauzirao i onda je ljetos otišao u Hrvatski dragovoljac. S kojim baš i ne stoji najbolje. "Dragovoljci" su posljednji na tablici sa šest bodova, upisali su samo jednu pobjedu, a danas se nadaju čudu i da bi mogli nešto otkinuti favoriziranim bijelo-plavima.

- Povratak u Gradski vrt? Sigurno će biti puno emocija, proveo sam faktički cijeli život u Osijeku, od mlađih kategorija do seniora. No to neće ništa promijeniti u mom odnosu prema igri - kaže Benedik Mioč, koji će u Osijeku za crne vjerojatno zaigrati od prve minute, iako trener Davor Mladina nikada ne otkriva sastav dan prije utakmice.

- Mislim da ću igrati, ali posljednja je trenerova koji ne priča unaprijed tko će na teren. Tek par sati prije utakmice, čisto da budemo svi fokusirani i da se unaprijed ne stvara neki pritisak.

A pritiska u Hrvatskom dragovoljcu ima. Svaka utakmica je supervažna jer svaka je borba za goli život.

- Situacija nije baš bajna, uostalom dovoljno je pogledati tablicu i vidi se gdje smo. Nama je svaka utakmica presudna bez obzira na to igramo li protiv Slaven Belupa, Osijeka ili Dinama, moramo imati vjeru da možemo nešto dobro napraviti. Svaki bod je izuzetno bitan jer na kraju može biti presudan. Prema trenutačnoj situaciji, Slaven Belupo i mi borit ćemo se za to pretposljednje mjesto koje znači ostanak u Prvoj ligi, još je rano pričati o tome, ali sve naznake su tu. Nemamo lošu momčad, ali je problem što imamo puno mladih igrača koji nisu naučili igrati na ovom nivou. Teško im je prešaltati se na Prvu ligu gdje se svaka pogreška i propust kažnjavaju. Igra je mnogo brža, zahtjevnija, nema mjesta popuštanju koncentracije ni na minutu.

Mioča neko vrijeme nije bilo u HNL-u, a ono što je sad zatekao mnogo je bolje nego kada je otišao.

- Liga je puno izjednačenija, zanimljivija i jača. Prva četvorka je dosta izjednačena, recimo, u nekim prijašnjim sezonama Dinamo je u ovo vrijeme već daleko pobjegao konkurenciji i praktički riješio pitanje prvaka države.

Mnogo bolja situacija je i u Osijeku, koji se već drugu sezonu bori za sam vrh. Mioč je sad daleko od te priče, ljetos kad se vratio u Hrvatsku, znao je što ga čeka u Hrvatskom dragovoljcu, a vjeruje kako će se njegova momčad izboriti za ostanak u prvoligaškom društvu.

- Ljetos sam imao nekih ponuda, ali nisu me zadovoljavale. Gledao sam financijsku i igračku stranu, vagao, na kraju sam valjda "prevagao". Bio sam pola godine bez kluba i prihvatio ponudu Dragovoljca jer želim, da tako kažem, oživjeti svoju igračku karijeru, vratiti se u natjecateljski pogon. Sad samo da me ozljede zaobiđu, zadovoljan sam, a bit ću još zadovoljniji kad popravimo rezultate.

"Fenjerašu" je teško popravak tražiti protiv kluba iz vrha tablice.

- Osijek je danas favorit ne samo po kvaliteti nego i igra kod kuće. No mi smo u prvoj ovosezonskoj utakmici pokazali da možemo s njima. Ne možemo ih baš napadati, igrati neki visoki presing i krenuti u nadigravanje, znamo da se ne smijemo zbiti pred naš gol, ali možemo se braniti negdje u sredini terena i čekati neku kontru. Moramo imati više samopouzdanja, shvatiti da oni ne lete, a i da mi imamo kvalitetu. Nadamo se da će nas Osijek podcijeniti i da na taj način možemo nešto izvući. Za nas bi bod bio velik - dodao je bivši bijelo-plavi, sada crni Benedik Mioč. I. Liović

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike