Sport
DINAMO PODBACIO U 3. KOLU SKUPINE H EUROPSKE LIGE

Za Dinamo u Beču ništa nije bilo dobro
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Nogometaši Dinama propustili su priliku odvojiti se od pratnje u borbi za prezimljavanje u Europskoj ligi. U 3. kolu skupine H “modri” su poraženi 2:1 (Grull 9, Hofmann 34; Oršić 24) u Beču kod Rapida, kojemu su to prvi bodovi u natjecanju. U drugom susretu skupine West Ham je svladao Genk s 3:0 pa nakon polovice natjecanja “čekićari” imaju maksimalnih devet bodova, dok su Zagrepčani, Austrijanci i Belgijci sa po tri boda.Bilo je to loše izdanje hrvatskog prvaka, koji kao da je zaboravio sve ono što su i trener Damir Krznar i sami igrači upozoravali uoči ovog dvoboja.

- Rapid je bio agresivan, rastrčan, na svakoj lopti, bio je brži i zasluženo je došao do pobjede. Nakon primljenog gola više nismo mogli odgovoriti Rapidu, puno smo brzali i žurili, i ono što je ključ, malo osvojenih drugih lopti. Znali smo da će ključ biti agresivnost, snaga i volja, a nismo dobro odgovorili na njihovu. Pozabavit ćemo se o uzrocima interno, ali neke ćemo stvari morati mijenjati - rekao je Krznar koji je pojasnio i razlog neuobičajeno rane izmjene Petkovića, već u 39. minuti. Petković nakon izlaska nije bio nimalo zadovoljan, samo je pogledom prostrijelio trenera.

- Izmjena je bila prisilna, to nas je poremetilo u napadačkoj igri. Vukao je ozljedu glave od Rijeke, vjerovali smo da će proći uz tablete, pokušao je, ali nakon dvije lopte koje je morao odigrati glavom, više nije mogao s njome igrati. Izuzetno nam je važan i u prekidu i u napadačkoj igri. Morali smo ga mijenjati jer nije funkcioniralo onako kako je trebalo.

Dinamo i dalje sam ovisi o svojoj sudbini, oba izravna suparnika za drugo mjesto, koje donosi osminu finala Europske lige, stižu mu u Maksimir, a prvi već 4. studenoga Rapid, dok će Genk istog dana dočekati West Ham. G.R.
Priliku za uzvrat Rapidu nogometaši Dinama imat će 4. studenoga, kada u Maksimiru dočekuju bečku momčad

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike