Sport
BSK GOSTUJE KOD ZAGREBAČKE DUBRAVE

Iako oslabljeni, u Siget idu zadržati čelnu poziciju
Objavljeno 22. listopada, 2021.

Za (prošli) nedjeljni 55. rođendan treneru Tomislavu Steinbrückneru nogometaši bjelobrdskog BSK-a, pobjedom u derbiju nad Dugopoljem (2:0), darovali su čelnu poziciju u Drugoj HNL koju će nastojati sačuvati u zagrebačkom Sigetu, gdje ih u današnje (subota) rano poslijepodne, od 13 sati, očekuje sraz s Dubravom.



Discipliniranom i čvrstom momčadi u čijim utakmicama pada malo pogodaka, a koji će za novi puni uspjeh "žuto-plavi" nastojati zabiti ponovno lišeni usluga većeg broja ozlijeđenih i(li) kartoniranih igrača. Mišić i Bernobić odrađuju suspenziju, a Gačić, Župan, Luka Mihaljević i Selbol su ozlijeđeni. Budući da je kadar dobio na širini, tada je to palo u drugi plan i stoga se neće odstupiti od traženja maksimalnog učinka. Do sada je takvih upravo najviše u rubrici drugoligaškog lidera koji će to željeti ostati i nakon desetog kola.

- Konstantno držeći visoku razinu igre probili smo se na prvo mjesto koje ćemo nastojati sačuvati i poslije današnjeg posjeta Zagrebu. Budući da su bodovne razlike minimalne, tada će za to trebati upisati i treću pobjedu u nizu. Iako oslabljeni, vjerujemo da smo za to sposobni, ali će se, dakako, nešto pitati i domaćin čiji igrači, nedvojbeno, imajući povećani motiv skinuti nas s trona. Budemo li na dosadašnjoj razini tada će im to teško poći za nogom, a osobno vjerujem da ću uz pomoć suigrača ponovno sačuvati mrežu, nadajući se da će se ona na suprotnoj strani bar jedanput zatresti, što bi donijelo ispunjenje želja - pričao je mladi vratar Ilija Đilas, ne želeći dodati da bi očuvanje aktualnog tabličnog statusa dodatno podignulo samopouzdanje i atmosferu uoči sljedećeg tjedna dočekivanja zagrebačkog Dinama u 1/8 finala Kupa Hrvatske. O čemu će se razmišljati u povratku iz njezine metropole u kojoj će protiv Dubrave momčad igrati u formaciji 4-2-3-1. Očekuje se sljedeća početna: Đilas - Periša, Dobrijević, Majtanić, Kraljević - Gbane, I. Mihaljević - Čikvar, Ilić, Žutić - Šimičić. D.Lekšan



Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 10. KOLA
Dubrava Tim kabel - BSK igraju danas (subota), u 13 sati, a Jarun - Croatia, Dugopolje - Dinamo II, Cibalia - Inter Zaprešić i Rudeš - Opatija od 15 sati, kada počinju i sutrašnje utakmice Osijek II - Varaždin i Orijent 1919 - Kustošija. Jučer su igrali Sesvete - Solin.

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike