Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Lider se dočekuje s puno respekta, ali još više motiva
Objavljeno 23. listopada, 2021.
Vrijednosnice Osijek utakmicu 7. kola protiv Splićana igraju u nedjeljnom terminu od 17 sati

Dva tjedna imali su košarkaši s Drave i više nego zgusnut raspored odigravanja utakmica. Od 9. listopada momčad Marka Mandića ček je šest puta morala na parket.



Naporna serija završava ove nedjelje, kada u sklopu 7. kola HT Premijer lige u Gradski vrt stiže Split. Prije toga, Vrijednosnice Osijek su u borbi za bodove odmjerile snage s Cedevitom Junior, Furnirom, te prije pet dana i Zadrom, a tu su se ugurale i dodatne obveze, one iz ABA 2 lige (Spars, Lovćen 1947). Puno utakmica, puno vremena na putu u autobusu, a malo vremena za odmor i rekuperaciju.

- Znali smo što nas čeka, poklopilo se tako da dvije posljednje utakmice igramo protiv momčadi koje u našem prvenstvu imaju najviše ambicije. Na gostovanju u Zadru smo se predstavili u dobrom svijetlu, nadam se istom i protiv lidera prvenstva - priželjkuje Mandić, koji bi naravno volio da njegova momčad bude i nagrađena za priželjkivanu kvalitetnu izvedbu.

- Kod aktulanog prvaka smo bili u igri do same završnice, što ohrabruje, ali naravno da zadovoljstvo nije potpuno ako se pritom izgubi. Ne bi nas takav rasplet zadovoljio ni protiv Splita, koji stiže kao favorit, ali protiv kojeg tražimo pozitivan rezultat - priznaje trener Brokera, koji su pokazali da se mogu nositi s momčadima iz gornjeg dijela premijerligaškog poretka. Bilo je tako protiv Cedevite i Zadra, zašto ne i protiv Splita, koji je nakon startnog poraza nanizao pet pobjeda na domaćim parketima.

- Izgubili su na otvaranju kod Cedevite, a potom su nanizali pobjede, među kojima i one protiv Gorice, Cibone i Zadra, sastava iz gornjeg dijela poretka. Očito su imali manjih problema na startu sezone, ali, kako vrijeme odmiče, igraju sve bolje, stoga nisu slučajno predvodnici ligaške karavane - smatra Mandić, koji respektira nedjeljnog gosta, koji u grad na Dravi stiže nakon što je u petak navečer odradio ABA obvezu i gostovanje u Laktašima kod Igokee. Momčad Srđana Subotića neće ova dva okršaja odraditi u najjačem sastavu, na raspolaganju nije kapetan Roko-Leni Ukić.

- Neigranje njihova najiskusnijeg igrača svakako je hendikep, ali imaju gosti i bez njega kvalitetu i širinu. Naravno, nadamo se da će ih Igokela malo izmoriti, u 40-ak sati trebaju odigrati dvije utakmice, ali to je ipak ritam na koji su oni naviknuti. Nas je ovaj svakako izmorio, ali ne sumnjam da će gostovanje atraktivnog i kvalitetnog suparnika iz naših igrača izvući trenutačni maksimum. Ovo su pravi izazovi, na koje želimo kvalitetno odgovoriti - kaže Marko Mandić, trener Vrijednosnica Osijek.

Osim u Gradskom vrtu (početak u 17 sati), u nedjelju još igraju Alkar - Furnir. U petak su 7. kolo otvorili Cedevita Junior - Cibona, a u subotu će na parket Šibenka - Zadar, Gorica - Adria Oil Škrljevo i Sonik Puntamika - Zabok.



Nino Benčina
KUP ZA BELIŠĆANE, KREĆU DRUGOLIGAŠI
Prošla sezone je prekinuta nakon samo pet odigranih kola, a vikend nam donosi start nove sezone Druge lige Istok za košarkaše. U konkurenciji je i dalje deset klubova, neki od njih imaju problema i prije prvog podbacivanja, ali valjda će sezona 2021./22 biti odrađena po planu. Dvije utakmice premijerne runde su odgođene, Rekord Tim - Županja i Belišće - Košarkaška akademija Osijek. U subotu igraju Vinkovci - Marsonia i Požega - Đakovo, a 26. se sastaju Borovo - Olimp Inspekt-Ing. Prvenstvena uvertira bila je finale Kupa Krešimir Ćosić Regije Istok, u kojem je Belišće svladalo Vinkovce (98:77).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike