Sport
FINALE SP-A

Ude: Medalja bi bila splet ludih okolnosti
Objavljeno 22. listopada, 2021.
U japanskom Kitakyushu u subotu i nedjelju su finala po spravama na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu, a danas će Hrvatska imati i svoga predstavnika. Nakon što je u kvalifikacijama zaradio osmu ocjenu, Filip Ude nastupit će, u 17.50 prema lokalnom vremenu (u 10.50 prema hrvatskom, nap. a.) u finalu SP-a. Čakovčaninu očito godi Daleki istok. Prije sedam godina u Nanningu je osvojio naslov svjetskog viceprvaka, a svoj najveći uspjeh ostvario je 2008. u Pekingu osvojivši srebrnu olimpijsku kolajnu.

Ovaj put Ude nema tako velika očekivanja. Potajno se nada medalji, ali realnost je nešto drugo.

- Nažalost, neću raditi najtežu vježbu. Nije spremna zbog ozljede ramena, tako da ću ići s vježbom iz kvalifikacija i bio bih zadovoljan kada bih je ponovio. Naravno da želim osvojiti medalju i, ako mi je suđeno, osvojit ću je, ali s ovom vježbom realno nisam toliko konkurentan ostalim dečkima. Ja sam ulaskom u finale ostvario cilj, dokazao sam da vrijedim - rekao je Ude, koji na svoj način krati vrijeme do nastupa u finalu.

- Promijenio sam hotel, sada bar imam normalan internet. Šetnja? Ne smije se ići nikamo. Šećem po sobi i hodniku - rekao je Ude, koji će u finalu nastupiti drugi, iza Kazahstanca Narimana Kurbanova.

U finalu na konju s hvataljkama nastupit će još po dva Amerikanca (Alec Yoder i Stephen Nedoroscik) i Japanca (Daiki Hashimoto i Kazuma Kaya), Kinez Hao Weng i Britanac Joshua Nathan. K.L.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana