Sport
OSJEČANKE U SUBOTU (18 SATI) DOČEKUJU SESVETE U 7. KOLU 1. HRL

Pobjedom "potvrditi" bodove iz Zagreba
Objavljeno 22. listopada, 2021.

Rukometašice Osijeka u subotu (18 sati) u dvorani Zrinjevac u sedmom prvenstvenom kolu dočekuju Sesvete. Prilika je to Osječankama da prvi put ove sezone prijeđu pedesetpostotni učinak, nakon što su u prvih šest susreta sezone ostvarile tri pobjede i tri poraza.



Suparnice su im Sesvećanke koje su trenutačno ispod njih na prvenstvenoj tablici s četiri boda, no to može i zavarati. Naime, od četiri poraza tri su pretrpjele od tri prvoplasirane ekipe (Lokomotiva, Podravka Vegeta, Zrinski), a još su minimalno izgubile od Koke, dok su svladale Trešnjevku i Zelinu. Jasno je to upozorenje ekipi Jasmina Mrkonje, koji i dalje ne može računati na pivotkinju Enu Zagorščak, dok se Dora Pajić potpuno oporavila te bi mogla dobiti i veću minutažu nego u prethodnim susretima.

- Osim Ene ostale su igračice spremne, Dora Pajić je potpuno na raspolaganju nakon povratka od ozljede. Naravno, treba vidjeti i koliko će joj ta ozljeda koljena “ostati u glavi”, jer nije se jednostavno nakon takvih problema vratiti. U svakom slučaju dobrodošlo joj je ohrabrenje, a vidjet ćemo i, ovisno o stanju na parketu, kako da doziramo njezinu minutažu - pričao je Mrkonja, koji je svjestan da njegova ekipa u ovom dvoboju ima imperativ pobjede. Ne samo zbog činjenice da igra na domaćem parketu, nego i zbog toga što mu nakon ovog do stanke u prvenstvu zbog Svjetskog prvenstva slijede ogledi protiv ekipa iz vrha tablice. Prvo gostovanje kod vodeće Lokomotive, potom domaćinstva protiv Zrinskog (3.) i Bjelovara (8.) te gostovanje kod Splita 2010 (4. na tablici).

- Više se “bojim” ove utakmice sa Sesvetama nego onih kasnijih domaćih ogleda sa Zrinskim i Bjelovarom. Zato što je u nekakvoj psihologiji “normalno” da svladamo Sesvećanke, a jasno je da je sport često nepredvidiv i da se bodovi ne mogu unaprijed upisivati. Kad god smo strahovali od kvalitete suparnika, onda smo u pravilu davali više na terenu i imali smo pozitivan psihološki trenutak. Zato sam ovih dana dodatno upozoravao na naše gošće, jer ne želimo si kompromitirati bodove osvojene u Zagrebu prošlog tjedna. Pogotovo zato što nam nakon ovog susreta slijedi Lokomotiva, pa ti domaći susreti protiv Čakovčanki i Bjelovarčanki.

Ipak, Mrkonja je i igračice upozorio da ne trebaju gledati unaprijed, nego biti isključivo okrenute subotnjim suparnicama koje su prije mjesec i pol dana na Osijek Trophyju svladale 32:25.

- Prvo treba misliti isključivo na Sesvete, pregledali smo njihove utakmice, vizualizirali na treningu situacije kako igraju i očekujem da će igračice to pokazati i na parketu. Da će natopiti dres te ostvariti pobjedu - zaključio je trener ŽRK-a Osijek. G. Roguljić
Parovi 7. kola Prve HRL
Lokomotiva - Zrinski, Dugo Selo ‘55 - Zelina, Osijek - Sesvete, Umag - Dalmatinka, Trogir 58 - Koka, Bjelovar - Trešnjevka. Susret Split 2010 - Podravka Vegeta igrat će se 10. studenoga.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike