Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE IMAJU TEŽAK SUPERLIGAŠKI IZAZOV

Mursaši protiv Splita znaju pronaći pobjednički recept
Objavljeno 23. listopada, 2021.

Nakon laganijeg ulaska u borbu za superligaške bodove, pred odbojkašima s Drave je i prvi ozbiljniji i zahtjevniji ispit. U 4. kolu, Mursa-Osijek u subotu (18 sati), u Maloj dvorani Gradski vrt dočekuje Split, s kojim posljednje dvije sezone na parketu vodi itekako zanimljive okršaje.



Stvorio se u zadnje dvije sezone pravi sportski rivalitet između ovih klubova u kojem su Osječani ipak daleko uspješniji od svog “dragog gosta”. No, ono što je bilo - bilo je, jer u redovima “mursaša” maksimalno su koncentrirani na ono što ih sutra čeka. A čeka ih do sada najteži suparnik, mnogo teži od Zadra, Rijeke i Rovinja, koji nisu mogli ravnopravnije parirati momčadi Marija Tepperta.

- Ždrijeb nam je donio laganije otvaranje, tri utakmice u kojima smo bili apsolutni favoriti odradili smo onako kako se to od nas i očekivalo. Nismo protivnicima dali ni najmanje izgleda, sve smo rješavali u tri seta, sigurno, autoritativno. Nismo nikoga pritom shvatili olako, igrači su svjesni da je parket jedino mjerilo, a s onim što smo do sada na njemu pokazali mogu biti zadovoljan - kaže trener Mario Teppert, svjestan da neće svaka utakmica u Siperligi biti “šetnja” i rutinsko odrađivanje posla. Istina, znao je Split u Gradskom vrtu lako položiti oružje i rano sjesti u autobus za kući, ali isto tako i ne tako davno pobjeđivao je, kao što je to bio slučaj i u travnju ove godine.

- Vodili smo neke zaista zanimljive okršaje, na našu (ne)sreću izgubili smo samo jednom. U polufinalnoj seriji zadnjeg doigravanja za prvaka bilo je napeto do zadnjeg poena, ali na kraju je najvažnije da smo iz toga izišli kao pobjednici. Pobjedu, četvrtu zaredom, tražimo i ovaj put, imamo pravo na optimizam, ali isto tako znamo da Splićani ne dolaze na izlet - naglašava Teppert, koji je preko tjedna igrače odveo do Kapošvara, gdje su uspješno odradili u pet setova prijateljski ogled s mađarskim prvoligašem.

- S obzirom na raspored u prva tri kola, htjeli smo odraditi dvije kvalitetne provjere, koje smo pronašli u Bijeljni i Kapošvaru. Naravno, želja je bila da baš do Splita ostanemo u visokom ritmu, da tenzije ne splasnu, pa zato vjerujem da ćemo večeras biti u najboljem izdanju - priželjkuje trener Mursa-Osijeka. Split je do sada odigrao dvije prvenstvene utakmice, ima polovičan učinak (poraz od Mladosti i pobjeda nad Siskom), a u oba slučaja nije igrao Igor Omrčen, koji je još uvijek aktivan, ali za sada više u stručnom dijelu, nego igračkom. S obzirom na trenutačni rivalitet ovih klubova, nije isključeno da proslavljeni internacionalac prvi put ove sezone i zaigra. Razlog više za dolazaka na tribine u subotu navečer, ali onaj glavni je da odbojkaši s Drave dobiju podršku kakvu i zaslužuju. U isto vrijeme na parket će i Brođani, Marsonia je gost Rovinja, a u 4. kolu još se sastaju: Gorica – Rijeka, Ribola Kaštela – Sisak i Zadar – Kitro Varaždin. Odgođeno je Centrometal – Mladost.



Nino Benčina
PAROVI 4. KOLA KOD ODBOJKAŠICA
Hrvatski istok posjetit će preko vikenda i odbojkašice Splita. One su već na otvaranju sezone odradile osječko gostovanje, a sada ih u subotu od 19 sati čeka Enna Vukovar, koja traži svoj treći pozitivan rezultat. Do njega će teško Osječanke koje pola sata ranije izlaze na parket kod aktualnih prvakinja, zagrebačke Mladosti. Ostali parovi 4. kola su: Karlovac - Rijeka, Veli Vrh - Kaštela, Marina Kaštela - Dinamo i Brda - Dubrovnik.

Mario Teppert

trener odbojkaša s Drave

Ždrijeb nam je donio laganije otvaranje, tri utakmice u kojima smo bili apsolutni favoriti odradili smo onako kako se to od nas i očekivalo. Pobjedu, četvrtu zaredom, tražimo i ovaj put, imamo pravo na optimizam, ali isto tako znamo da Splićani ne dolaze na izlet

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike