Crna kronika
STRAVIČAN SUDAR NA NADVOŽNJAKU

U sudaru auta i kamiona kod Okučana troje mrtvih
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Nesreća se dogodila nakon izlaska s autoceste, na pristupnoj cesti koja vodi od autoceste A3 do naplatnih kućica Okučani

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u petak poslijepodne dogodila na čvorištu Okučani, na izlasku s autoceste A3, poginule su tri osobe, dva muškarca i žena koji su se nalazili u automobilu srpskih registracijskih oznaka. Zbog još neutvrđenog razloga došlo je do sudara automobila i kamiona hrvatskih registracija.



Nesreća se nije dogodila na samoj autocesti, već na pristupnoj prometnici koja vodi do naplatnih kućica i nakon desnog zavoja postaje dvosmjerna. Kako doznajemo, oko 15.10, neposredno prije sudara, 25-godišnji vozač kamiona hrvatskih registracija, vozeći se iz smjera istoka, isključio se s autoceste A3 i nastavio je vožnju prema kilometar udaljenim naplatnim kućicama. Neposredno prije dolaska do nadvožnjaka preko autoceste A3 došlo je do sudara kamiona koji je vukao prikolicu na kat za prijevoz automobila s automobilom srbijanskih nacionalnih oznaka, koji se, spuštajući se s nadvožnjaka iz suprotnog smjera, namjeravao uključiti na autocestu A3 u smjeru Zagreba. Od težine zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće poginule su sve tri osobe koje su se nalazile u automobilu. Riječ je o dvojici muškaraca od 38 i 35 godina te ženi u dobi od 57 godina.

Kako doznajemo, policiju i hitnu pomoć o sudaru je obavijestio vozač kamiona kojemu je zbog pretrpljenog šoka pružena liječnička pomoć na mjestu nesreće. Uslijedio je očevid djelatnika Policijske uprave brodsko-posavske kojim je rukovodio Općinski državni odvjetnik iz Nove Gradiške. Tijekom očevida, zbog uništenih vozila na pristupnoj cesti, izlaz na čvorištu Okučani blo je zatvoren za sva vozila koja su dolazila iz smjera istoka, pa su vozači morali voziti do 20 kilometara udaljenog čvorišta Novska.



Milan Bugarić
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike