Regija
OBILJEŽILI SVJETSKI DAN KRALJICE VOĆA

Jedna škola donijela jabuke, druga pravila pite, savijače, mousse...
Objavljeno 23. listopada, 2021.
VINKOVCI - Učenici dviju vinkovačkih srednjih škola, Srednje strukovne i Poljoprivredno-šumarske, prigodno su izradom kolača i drugih slastica od jabuka, ali i octa, obilježili Svjetski dan jabuke.

- Važno je da naši učenici shvate važnost jabuke i koliko je ona zdrava za sve nas. Naša je škola vrlo aktivna, imamo i po nekoliko događanja na tjednoj bazi, a obilježavanje Svjetskog dana jabuka nikako ne propuštamo - kaže ravnatelj Srednje strukovne škole Domagoj Bujadinović, dodavši kako su ove godine posebno ponosni na organizaciju, jer im se u obilježavanju priključila i Poljoprivredno-šumarska škola koja svojom paletom proizvoda uvelike može pridonijeti i proširiti ovaj miniprojekt. Osobito zato što su ovom prigodom iz svog voćnjaka donijeli jabuke koje su sami uzgojili.

- Sve što smo pripremili sadrži jabuku: pite, savijače od lisnatog tijesta, moderni desert - mousse u čaši, kombinacija krema i jabuke, tortice, tartovi, pekli smo jabuke u pećnici, punili orasima, prelijevali ih karamel umakom. Uz to smo pripremili i radionicu, pa smo u praktičnom dijelu radili vodeno vučeno tijesto, odnosno savijače od jabuka. Svi koji su htjeli mogli su vidjeti i naučiti kako se to radi - kaže nastavnica slastičarstva Ružica Šošić, upozoravajući da svaka sljedeća generacija sve manje poznaje tradicijske recepte, pa je važno, uz nove, učiti i stare recepte.

Sinergija dviju vinkovačkih škola pokazala se kao pun pogodak i svi vjeruju u nastavak suradnje. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike