Regija
MEMORIJALNE BICIKLISTIČKE VOŽNJE

U spomen na Zvonimira Potočnika i nedužne žrtve pokolja u Baćinu
Objavljeno 22. listopada, 2021.
SLATINA - Članovi virovitičko-podravske biciklističke ekipe VBR (veterani, branitelji, rekreativci), neumorno nastavljaju svoje bicikliranje u spomen na poginule hrvatske branitelje.

U organizaciji Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine trojica Slatinčana iz redova VBR, Darko Dolovski, Matija Kolar i Pavo Tutenov izvezli su biciklističku vožnju od Slatine do Balinaca u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Zvonimira Potočnika. Dužnu počast odali su mu kod spomen-obilježja na mjestu njegove pogibije iznad groblja u Balincima.

– Ova biciklistička vožnja dio je projekta "Heroji, niste zaboravljeni" u sklopu kojega pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Glasnici istine odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima kroz organiziranjem memorijalnih trčanja ili biciklističke vožnje, kako na slatinskom, tako i na području cijele Virovitičko-podravske županije, – rekao je predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov.

Glasnici istine u srijedu su po 4. puta organizirali memorijalni biciklistički maraton Voćin – Baćin dug 130 kilometara, koji su izvezli članovi biciklističke ekipe VBR u sastavu Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz Slatine, te Dražen Buketa i Tomislav Kolec iz Virovitice, uz logističku podršku Virovitičana Marija Kovača.

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je 21. listopada 1991. počinjen jedan od najvećih srbočetničkih zločina u Domovinskom ratu – pokolj nad 56 nedužnih civila, a u Voćnu je nepuna dva mjeseca kasnije ubijeno 47 mještana. Cilj ovog memorijala je iskazati pijetet prema žrtvama i dva stradalnička mjesta "spojiti" ovim biciklističkim maratonom.

Na startu u Voćinu bicikliste su ispratili načelnik Općine Voćin Predrag Filić i dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Ivan Đuzel, a na ciljnom odredištu u Baćinu dočekalse ih načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić i suradnica Željka Nikić.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike